Blíží se LeDní Letná. Na pražském Výstavišti se akrobacie a fantazie protnou s realitou

5. listopad 2015

V Praze to žije i na podzim a v zimě. Jestli potřebujete důkaz, zamiřte od 3. do 31. prosince na holešovické Výstaviště. Vyrostou tam dva vytápěné stany předznamenávající začátek druhého ročníku festivalu nového cirkusu LeDní Letná. Na co se můžete těšit?

Vánoční speciál Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná láká na hlavní hvězdu – francouzský akrobatický soubor Akoreacro a jeho představení Klaxon překvapivě kombinující akrobacii s živou hudbou.


Vstupenky nakupujte už od 15. října!
Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách akce www.letniletna.cz.

„Poprvé v rámci LeDní Letné vystoupí zahraniční soubor,“ připomíná ředitel festivalu Jiří Turek, který prozradil něco málo o představení Klaxon. Během něj se prý obyčejné věci promění v magické. Čekejte pomátnutí klavíru, osvobození zvěře krotitelem a zvuk překypující údernou energií.

Čtěte také

LeDní Letná láká na oceňované představení Walls & Handbags

Mezi další lákadla se řadí český soubor Losers Cirque Company se dvěma tanečně-akrobatickými představeními Walls & Handbags a The Loser(s).

Vystoupení Walls & Handbags mělo premiéru na letošní Letní Letné a sklidilo nadšené odezvy u diváků i kritiků. Tvůrci této divadelní podívané se inspirovali městským světem zdí a domů a obdrželi za ni nominaci na Cenu Divadelních novin v kategorii Taneční a pohybové divadlo.

Čtěte také

LeDní Letná
autor: šše
Spustit audio