Berdych Djokoviće nezastavil, v Paříži vypadl ve čtvrtfinále

Tenista Tomáš Berdych ani na třetí pokus v této sezoně nedokázal porazit světovou jedničku Novaka Djokoviće. Na turnaji v pařížské hale Bercy tentokrát prohrál ve dvou setech. Djoković se do semifinále dostal dvacátým vyhraným zápasem v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych bojoval, po mnoha Djokovićových úderech se však natahoval marně

Tomáš Berdych bojoval, po mnoha Djokovićových úderech se však natahoval marně | Zdroj: Reuters

První set zápasu Tomáše Berdycha se světovou jedničkou trval přesně hodinu. Tomáše Berdycha drželo první podání a koncentrace v klíčových momentech. Oba tenisté předvedli 10 vítězných úderů ale rozhodlo 20 nevynucených chyb a neproměněný čechův setbol za stavu 6:5.

Srb jedinou brejkovou možnost odvrátil a v tie-breaku si rychle vypracoval čtyři setboly, z nichž ten druhý proměnil.

Ve druhé sadě neviděli diváci v pařížské hale Bercy jediný brejkbol a znovu rozhodovala zkrácená hra. V napínavých výměnách překvapil Djoković přesnými technickými údery a dostal se do vedení 3:1 a následně 5:3. Čech ale vždy vyrovnal.

Ve druhém nejdelším tie-breaku, který spolu oba soupeři kdy hráli, mě Berdych i dva setboly. Zbavil se jich dvěma nevynucenými chybami, stejně reagoval i na druhý mečbol soupeře.

Po dvou hodinách a sedmi minutách vyhrál Novak Djoković dvakrát 7:6 a v semifinále se utká s vítězem zápasu mezi Stanem Wawrinkou a Rafaelem Nadalem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme