Čeští florbalisté na Švédy stále ztrácejí, doma od nich dostali devět branek

Čeští florbalisté na úvod domácího turnaje série Euro Floorball Tour utrpěli debakl 1:9 od Švédska. Loni v České Lípě přitom český tým úřadující mistry světa poprvé v historii porazil. Od té doby ale Seveřané nad Čechy třikrát jasně zvítězili a dokazují, že oproti zbytku světa mají stále náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost švédských hráčů po vstřelení druhé branky v duelu s českým týmem

Radost švédských hráčů po vstřelení druhé branky v duelu s českým týmem | Zdroj: ČTK

„Tenkrát se nám vydařil výborný zápas. Na tom ale nemůžeme stavět. Švédové měli blbý den a my dobrý,“ upozorňoval trenér národního týmu Radim Cepek.

Rozdíl mezi Švédskem a zbytkem světa podle něj vězí především ve střeleckých schopnostech severského týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra českého týmu Radima Cepka jsou švédští florbalisté napřed díky lepší technice

„Zásadní rozdíl je v efektivitě. Rychlostně i v soubojích na tom můžeme být stejně, rozhoduje ale technika, a ta naše ještě není tak dobrá, jak by měla být,“ srovnával.

Šest českých hráčů v aktuální nominaci přitom hraje za švédské kluby. Patří mezi ně i Martin Tokoš, jediný český střelec v pátečním střetnutí.

„Na tamní ligu jsme zvyklí, ale v reprezentaci je jejích dvacet nejlepších hráčů. Je to těžké. Ve Švédsku hrajeme, ale zatím nám to moc nepomáhá,“ přiznal.

V sobotu si chtějí čeští hráči před domácími fanoušky zvednout náladu. Od sedmi hodin večer hrají s Finy. „Nedaří se nám nad nimi vyhrávat, zápasy jsou ale daleko vyrovnanější než dříve,“ říká Radim Cepek.

Marek Augustin, David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme