Policie kontroluje myslivce při honech. Na Kladensku měli doklady i zbraně v pořádku

Policisté ráno na několika místech republiky kontrolovali myslivce při honech. Například u Unhoště na Kladensku žádné nedostatky nezjistili. Myslivci měli v pořádku doklady i zbraně a nikdo z nich nebyl pod vlivem alkoholu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté kontrolují myslivce u Unhoště na Kladensku

Policisté kontrolují myslivce u Unhoště na Kladensku | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

„Dneska je hon na drobnou zvěř, konkrétně na bažanta-kohouta. Slepice nestřílíme z důvodu, aby se nám rozmnožily. Střílí se bažant, kachna divoká a střílí se zákonem povolená škodná, to znamená liška a divoké prase,“ popisuje hospodář Honebního společenství Petr Boček v lesích nedaleko Unhoště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policisté na Kladensku kontrolovali myslivce při honech. O výsledcích kontrol se přesvědčil reportér Radek Duchoň

Hon podle něj provází přísná bezpečnostní pravidla. „Obeznámili jsme lidi, obeznámili jsme hlavně koňské stáje,“ ujistil Boček.

Ráno přijeli lovce přímo na mysliveckou chatu zkontrolovat policisté. Zajímali je doklady, zbraně i to, zda myslivci před honem nepili alkohol.

„Zkontroluje se, jestli má zbraň výrobní číslo, jestli výrobní číslo odpovídá průkazu zbraně. Provádíme navíc i dechovou zkoušku, pak se zkontrolují doklady, lovecký lístek a doklad o pojištění odpovědnosti,“ říká policistka Iva Šperňáková.

Při kontrolách se policisté zajímali především o doklady a zbraně myslivců | Foto: Radek Duchoň

Všichni myslivci, které dnes zkontrolovali policisté před zahájením honu u Uhnoště na Kladensku, měli všechny potřebné doklady i zbraně v pořádku. Orientační dechová zkouška také u nikoho nezjistila požití alkoholu před zahájením honu.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme