Soukalová se těší na start sezóny, i když se v přípravě opět nevyhnula nemoci

Loňské léto měla biatlonistka Gabriela Soukalová tak nabité a vyčerpávající, že se jí pak ani nechtělo moc závodit. Letos se poučila, některé akce odmítla, a tak se před sezónou cítí nesrovnatelně lépe. I když se opět nevyhnula nemoci. Viróza ale ovlivnila jen přípravu ve slovinské Pokljuce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová se raduje

Gabriela Soukalová se raduje | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Bezva, ať už závodíme, nemůžu se dočkat,“ hlásí dobře naladěná Gabriela Soukalová tři týdny před startem Světového poháru v biatlonu.

Tělo i mysl úřadující mistryně světa ze smíšené štafety jsou tak letos v úplně jiné kondici. Loni Gabriela Soukalová v podstatě odepisovala sezónu, mluvila o tom, že ji asi pojme odpočinkově.

„Pro mě bylo minulý rok hrozně těžké vůbec jít do závodu. Cítila jsem se unavená už po prvních sto metrech. Bylo to hrozné trápení,“ vzpomíná Soukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Suchan vyzpovídal Gabrielu Soukalovou tři týdny před začátkem Světového poháru v biatlonu

Na konci sezony to ale zacinkalo. Na mistrovství světa kromě zlata ze smíšené štafety získala ještě individuální stříbro. Rozjezd byl ale hodně pozvolný.

Čeká ji ještě soustředění ve Švédsku

Aby se to letos neopakovalo, Soukalová lépe koordinovala sponzorské a jiné mimotréninkové aktivity. Některé raději úplně odmítla. Ani letos se ale nevyhnula nemoci, i když ji nezbrzdila na tak dlouho.

Na přípravu do Polkjuky, která začala před třemi týdny, odletěla Soukalová o pár dní později kvůli viróze.

„Když jsem tam přiletěla, trénovala jsem dva dny, a pak jsem lehla na další čtyři dny,“ vzpomíná Soukalová. Na další soustředění do Rakouska už ale odletěla zdravá.

Teď už zbývá Gabriele Soukalové jen poslední soustředění ve Švédsku a za tři týdny start prvního závodu Světového poháru.

Jan Suchan, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme