Vyšetřovatelé jsou si prý téměř jisti, že na záznamu z airbusu je slyšet explozi bomby

Vyšetřovatelé pádu ruského letadla v Egyptě jsou si prý "na 90 procent" jisti, že zvuk, který je slyšet v poslední vteřině záznamu z černých skříněk, je exploze způsobená bombou. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na jednoho ze členů vyšetřovacího týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky ruského airbusu v egyptské poušti stále ohledávají vyšetřovatelé

Trosky ruského airbusu v egyptské poušti stále ohledávají vyšetřovatelé | Zdroj: Reuters

Ten ale zároveň podotkl, že stále není jasné, zda jde o teroristický útok. Pořád se prý pracuje také s verzí, že se stroj mohl zřítit v důsledku výbuchu motoru.

V troskách letadla, které se před týdnem zřítilo na Sinajském poloostrově, zahynulo 224 lidí.

Tuto sobotu se objevila informace, že egyptské úřady v souvislosti s tragédií kontrolují záznamy z kamer na letišti v Šarm aš-Šajchu a pátrají po jakékoli podezřelé aktivitě. Rovněž vyslýchají letištní personál, který přišel do styku se zříceným strojem.

Jak poznamenaly světové tiskové agentury, jde o vůbec první náznak, že i egyptské úřady by se mohly domnívat, že na pádu letadla se někdo podílel.

Letadlo spadlo necelou půl hodinu po startu z Šarm aš-Šajchu. Rusko i Egypt zatím odmítaly spekulovat o příčinách katastrofy, ale britští a američtí představitelé se domnívají, že mohlo jít o teroristický útok, při kterém explodovala bomba umístěná v zavazadlovém prostoru.

Z Egypta už se vrátilo 11 tisíc ruských turistů, další desetitisíce na odlet čekají

Číst článek

Sinaj - letecké neštěstí | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme