Personál Lufthansy bude v pondělí opět stávkovat. Akce se týká i spojů s Prahou

Stávka palubního personálu německých aerolinek Lufthansa bude pokračovat v pondělí. Z Düsseldorfu a Frankfurtu nad Mohanem se nově rozšíří i na letiště v Mnichově. Cestující se proto musí připravit na zdržení i rušení letů. Letušky a stevardi stávkují za lepší pracovní a mzdové podmínky. Protest začal v pátek a pokračoval v sobotu. Dnes palubní personál stávku přerušil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palubní personál aerolinek Lufthansa bude znovu stávkovat

Palubní personál aerolinek Lufthansa bude znovu stávkovat | Zdroj: Reuters

Podle informací Lufthansy budou mimo jiné zrušeny všechny 4 linky z Frankfurtu do Prahy. Ve směru z Mnichova do české metropole nedorazí jen dopolední spoj.

Další plány zaměstnanci tají. Chtějí tak zkomplikovat snahu aerolinek připravit se na výpadky spojů. Pokud protest potrvá do pátku, jak se původně plánovalo, bude nejdelší v šedesátileté historii Lufthansy.

Odbory požadují pro stevardy a letušky mimo jiné jednorázový příplatek v přepočtu převyšující 50 tisíc korun. Žádají také zachování programu stávajícího penzijního pojištění, který chtějí aerolinky omezit.

Lufthansa čelí v poslední době kvůli plánované restrukturalizaci silnému odporu svých zaměstnanců. Piloti stávkovali celkem třináctkrát. Jejich protesty společnosti způsobily škody v řádu stovek milionů eur.

Palubní personál aerolinek Lufthansa protestuje za vyšší mzdy a lepší pracovní podmínky | Foto: Reuters

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme