Velkou kunratickou běžely i Knapková se Samkovou, ta občas šla po čtyřech

Už 82 let se druhou listopadovou neděli scházejí běžci v Praze u Dolnomlýnského rybníku. Letos se na start přespolního závodu Velká kunratická postavilo 3000 běžkyň a běžců, mezi nimi i olympijské vítězky Eva Samková a Mirka Knapková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Na Hrádku se vytvořil strašný štrůdl, takže tam člověk musel jít, takže se ani nemohl moc trápit,“ popsala skifařka Mirka Knapková 60metrové stoupání na Hrádek s 45stupňovým převýšením.

Pochvalovala si na listopad nezvykle vysoké teploty. „Myslím, že počasí vyšlo úplně skvěle, byl to úžasný nedělní odpolední běh.“

Snowboardcrossařka Eva Samková při stoupání na Hrádek dokonce použila všechny čtyři končetiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Českého rozhlasu Jakub Marek běžel 82. Velkou kunratickou

„Nechtěla jsem jít úplně pěšky, tak jsem šla po čtyřech. Myslím, že jsem šla mnohem rychleji než minulý rok,“ glosovala Samková svůj výkon. Největší problémy měla na rovinatých úsecích.

„Jenom jsem se těšila, až doběhnu do cíle a lehnu si tam,“ dodala olympijská vítězka ze Soči.

Letošní Velkou kunratickou vyhrál v mužské kategorii Jan Procházka, nejlepší čas z žen zaznamenala Adéla Stránská. Oba startovali v dresu INOV-8 týmu.

Jakub Marek, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme