Sparta porazila Teplice 3:1 a vede ligu, dvě branky vstřelil Fatai

Fotbalisté Sparty v duelu 13. kola první ligy doma porazili Teplice 3:1 a vrátili se na první místo v tabulce o skóre před Plzeň a dva body před Mladou Boleslav. Severočeši už v 5. minutě vedli zásluhou Štěpána Vachouška, ovšem ještě do poločasu skóre otočili Kehinde Fatai a Ladislav Krejčí. Po změně stran přidal další gól znovu Fatai.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci fotbalové Sparty na stadionu na Letné

Fanoušci fotbalové Sparty na stadionu na Letné | Foto: www.spartaforever.cz

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se vzhledem k náročnému programu předchozích dní rozhodl ke změnám v sestavě a nechal jen na lavičce Holka, Matějovského či Jiráčka. Šanci naopak dostal Steinhöfer, který ji však příliš nevyužil a v poločase po mátožném výkonu střídal.

Mátožně ale začala celá Sparta a už v páté minutě ji za vlažný výkon potrestal teplický kapitán Vachoušek, který v roce 2010 na Letné prožil nevydařený podzim. Hora nacentroval na zadní tyč, kde zkušeného záložníka neuhlídal právě Steinhöfer a Vachoušek poslal hlavou Teplice do vedení.

Pražané se probírali pomalu, ale z první vážnější akce udeřili. Hybš poslal před branku centr, Lafata hlavou sklepl míč Fataiovi a ten potvrdil svou střeleckou formu. Teplice nadále zlobily pasy za obranu, které musel řešit vyběhnutím pozorný brankář Bičík.

Fatai také asistoval

Ve 25. minutě ale Lafata vyhrál hlavičkový souboj a Fatai unikal Krobovi. Ten ho pod hrozbou druhé žluté karty nesměl faulovat, a tak dostal Fatai čas na to, aby našel zcela volného Krejčího. Reprezentační záložník zacílil a levačkou z hranice pokutového území prostřelil Slavíka.

Od té doby měla Sparta herně navrch, ale přesto mohly Teplice ještě do poločasu srovnat. Breite tvrdě vystřelil, Bičík míč neudržel a k dorážce se dostal Fillo. Sparťanský brankář mu však skočil pod nohy a střelu nejlepšího teplického střelce bokem vytěsnil mimo branku.

Krátce po změně stran mohl sparťanské vedení navýšit Hušbauer, ale jeho technický pokus k tyči vyškrábl těsně vedle brankář Slavík. Pojistka tak přišla až v 75. minutě, kdy propadla teplická obrana, Krejčí oplatil Fataiovi asistenci a nigerijský útočník mohl do prázdné branky vstřelit už svůj sedmý gól v posledních pěti ligových zápasech.

Trefit se mohl i Dočkal, to když po brejku fauloval Dressler Jiráčka a sudí odpískal penaltu. Tu Dočkal proměnil, ale sudí Zelinka ji kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do vápna nechal opakovat a tentokrát Slavík Dočkala vychytal. Velkou šanci z dorážky zahodil i Hybš. Sparta doma vyhrála i sedmý ligový zápas sezony.

Liberci utíká čelo ligy

Hráči Liberce nenavázali na výborný výkon v Evropské lize a v Brně prohráli se Zbrojovkou 1:3. Ve 13. kole tak ztratili v boji o titul tři body, protože Sparta, Plzeň i Mladá Boleslav vyhrály.

13. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 13. a 75. Fatai, 25. Krejčí - 5. Vachoušek. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Mareček, Dočkal, Costa - Krob, Breite, Ljevakovič, Dressler. Diváci: 7766.

Sparta: Bičík - Steinhöfer (46. Jiráček), Brabec, Costa, Hybš - Mareček, Hušbauer (63. Matějovský) - Fatai, Dočkal, L. Krejčí - Lafata (89. Juliš). Trenér: Ščasný.

Teplice: Slavík - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob (54. Dressler) - Ljevakovič - Vondrášek, Vachoušek (83. Bratanovič), Breite, Fillo (83. Potočný) - Kapolongo. Trenér: Vavruška.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme