V Dřísech vykolejily dva vozy s naftou, trať na Mělník je zavřená

V železniční stanici Dřísy u Prahy večer vykolejily poslední dva cisternové vozy nákladního vlaku, jeden z nich se převrátil na bok. Nikdo se nezranil. Nafta z cisteren se musí odčerpat. Dvojkolejná trať ze Staré Boleslavi na Mělník je zavřená.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vykolejený vagón

Vykolejený vagón | Foto: Pavel Pavlas

Nehoda se stala krátce před 22. hodinou, zavřela i železniční přejezd vedle stanice. Výše škody zatím není známá.

Podle mluvčího středočeských hasičů Jaroslava Gabriela zasahují na místě desítky hasičů. „Dochází k drobnému úniku nafty,“ uvedl Gabriel.

Hasiči shánějí prostřednictvím SŽDC železniční cisterny nebo autocisterny, do kterých by se přečerpala nafta z převrácených vozů.

Vlak, který měl 24 vagonů, jel z Mostu do Pardubic. Vezl 1900 tun nákladu. Mimo jiné i čpavek. Vagóny s touto látkou jsou ale v pořádku.

„Podle zjištění na místě mimořádné události došlo pravděpodobně k vykolejení vlaku na lomu kolejnice. Během nočního šetření byla odhadnuta škoda na 11,5 milionu korun, přičemž 7 milionů je škoda na vlaku a 4,5 milionu je škoda na trati,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

České dráhy vyslaly mezi stanice Stará Boleslav a Štětí náhradní autobusy, vyplývá to z webu dopravce.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme