Začíná Týden rané péče. Upozorňuje na ty, kdo pomáhají rodinám s postiženými dětmi

Dnes začíná Týden rané péče. Každoroční kampaň se snaží upozornit na práci neziskových organizací a spolků, které v rodinách pomáhají malým dětem s nějakým hendikepem. Odborní asistenti dochází do rodin a radí třeba v tom, jak s dítětem pracovat, aby se i při svém postižení co nejlépe rozvíjelo, ale i v dalších oblastech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hračky (ilusrační foto)

Hračky (ilusrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

„Je to hodně specifická a vzácná nemoc,“ říká matka dvou dětí paní Hanka o nemoci svého malého syna.

Za paní Hankou a jejím tříletým Toníkem, který má zrakové a pohybové potíže, dojíždí ze Společnosti pro ranou péči sociální pracovnice Marta Bedlánová. U chlapce se soustřeďují na podporu psychomotorického vývoje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o Týdnu rané péče natočila redaktorka Iveta Vávrová

„S maminkou se snažíme pracovat na podpoře úchopů, na rozvoji jemné motoriky i hrubé motoriky,“ vysvětluje pracovnice.

Tyto služby jsou pro rodiče dětí mladších sedmi let zdarma.

„Přibližně 40 až 50 procent je financování z krajů, od státu, a těch zbylých přibližně 50 procent si musí ta organizace najít sama,“ vysvětluje Marta Bedlánová s tím, že organizace třeba vypisují různé projekty, ucházejí se o peníze z nadací nebo oslovují sponzory.

Na práci těchto lidí se snaží upozornit kampaň Týden rané péče. Akce, kterou pořádá právě Společnost pro ranou péči, se letos koná již poosmé. Začíná dnes a potrvá až do neděle.

Iveta Vávrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme