Kvůli situaci v Egyptě pomůže ruská vláda cestovním kancelářím

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv slíbil vládní pomoc cestovním kancelářím, které se kvůli bezpečnostní situaci v Egyptě dostanou do existenčních problémů. Z Egypta se od vyhlášení zákazu letů vrátilo už 25 tisíc ruských turistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruské letecké společnosti dočasně nesmějí létat do Egypta

Ruské letecké společnosti dočasně nesmějí létat do Egypta | Zdroj: ČTK

Premiér předpokládá, že návrat ruských turistů z Egypta bude trvat ještě asi dva týdny.

Medvěděv zároveň varoval před představami, že se cestovní ruch v Egyptě brzy dostane do normálu. Po příštích několik měsíců mohou ruské cestovní kanceláře na egyptská letoviska zapomenout.

Asociace touroperátorů oznámila, že ztráty cestovních kanceláří za první dny dosáhly deseti milionů dolarů a celkově půjde o stovky milionů dolarů. Vláda by měla ještě dnes sdělit, jak chce turistickému průmyslu pomoci.

Při neštěstí zemřelo předminulou sobotu všech 224 lidí na palubě. Příčiny zkázy letadla vyšetřovatelé dosud oficiálně nezveřejnili, stále větší množství zemí se však kloní k tomu, že se stroj zřítil po výbuchu bomby.

Egypt to odmítá jako předčasnou spekulaci a bojuje o zachování své důvěryhodnosti, aby nepřišel o tisíce zahraničních turistů. Británie a Rusko od minulého týdne evakuují své občany z Egypta za mimořádných bezpečnostních opatření.

Sinaj - letecké neštěstí | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme