Fed Cup není jen o tenisu. České hráčky musí zvládnout i společenské povinnosti

České tenistky se poctivě připravují na víkendové finálové utkání Fed Cupu, ve kterém se utkají s Ruskami. Během tréninkových jednotek si ale najdou čas i na záležitosti, které s tenisem úplně nesouvisí. Jednou z nich je například výběr a příprava šatů na závěrečný slavnostní večer, jenž tradičně uzavírá fedcupové boje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenisky během příprav na záveřečný banket

České tenisky během příprav na záveřečný banket | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

„Jde mi především o to, aby se tenistky dobře cítily a zároveň působily jako jeden tým. Na druhou stranu je také třeba, aby se jim šaty líbily,“ říká módní návrhářka Anna Motlíková.

„Zvolila jsem bílou, a to nejen z toho důvodu, že se k tenisu hodí, ale i kvůli módnosti. Když dnes jdete večer ven, tak potkáváte dámy v černých róbách, takže když se tam někdo objeví v bílém kostýmu, je to příjemné,“ vysvětluje svůj výběr expertka na módu.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenisky si v rámci příprav na fedcupové finále najdou čas i na výběr šatů na záveřečný večer

„Šaty pro slavnostní večer vypadají trochu jinak než obvykle, jsou pestré a bílé, takže je to tak trochu retro. Čistá bílá barva se mi líbí, protože v jednoduchosti je krása,“ říká členka finálové sestavy Barbora Strýcová, která se sama o módu jinak hodně zajímá. Prý úplně nejvíc z celého fedcupového týmu.

„Módu sleduji velmi ráda. Strašně moc mě baví číst si o módě a módních návrhářích. Sice nevím, zda se v tom vyznám, ale mám svůj styl, který mám ráda. Líbí se mi hlavně volnější věci,“ prozrazuje 41. hráčka světa.

České tenistky se podepisovaly v Českém rozhlase. Fanoušci je obdarovali růžemi

Číst článek

Pro tenistky jsou příležitosti, kdy se mohou obléct do šatů, vzácné a tak to vnímá i Strýcová. „Protože žijeme celý rok v teplákách, tak je pro nás možnost obléct si takové šaty vlastně taková sláva,“ dodává česká reprezentantka.

 

Dotrenovano, a tak vybirame saty na banket.

Posted by Czech Fed Cup Team on 9. listopad 2015

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme