Ruští vyšetřovatelé obvinili studentku moskevské univerzity z podpory Islámského státu

Ruská prokuratura obvinila studentku Moskevské státní univerzity z pokusu připojit se k zakázané organizaci Islámský stát. Ženu v červnu deportovali z turecko-syrské hranice do Ruska. V Rusku je napomáhání nebo přímá účast v řadách IS považováno za trestný čin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muslimská žena v nikábu

Muslimská žena v nikábu | Foto: CC BY-NC-ND 2.0, zdroj: Flickr, Annabelle Shemer

Alexandra Ivanovová, dříve Varvara Karaulovová, je od 28. října ve vazební věznici Lefortovo v Moskvě. Podle vyšetřovatelů se přiznala k pokusu připojit se k řadám Islámského státu v Sýrii.

Její matka Kira Karaulovová vysvětluje chování své dcery patologickou zamilovaností do mladíka, který Alexandru naverboval prostřednictvím sociálních sítí. Ivanovová se pak se skupinou dalších deseti Rusů na jaře vydala do Sýrie.

Federální bezpečnostní služba dnes oznámila, že na straně Islámského státu bojuje v Sýrii a Iráku téměř sedm tisíc občanů zemí bývalého Sovětského svazu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme