Obama si založil osobní stránku na Facebooku. První ho přivítal Zuckerberg

Prezident Barack Obama chce být ještě blíž k americkým občanům. Na sociální síti Facebook si proto založil osobní stránku. Jmenuje se „prezident Obama“ a už má přes 700 tisíc „lajků". Jako první přivítal amerického prezidenta šéf Facebooku Mark Zuckerberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama

Americký prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

Nová stránka nazvaná „prezident Obama“ má být více osobní než oficiální profil amerického prezidenta, který se na Facebooku jmenuje jednoduše Barack Obama. Ten vede už řadu let tým Bílého domu.

„Ahoj, Facebooku, tak mám konečně vlastní stránku," napsal Obama v prvním příspěvku, který doprovodil dvouminutovým videem ze zahrady Bílého domu. Během jednoho dne ho vidělo už více než 2,5 milionu lidí.

Barack Obama v něm mluví o společném boji proti změnám klimatu a vyzývá Američany, aby nebyli lhostejní k opatřením, která mají zmírnit oteplování planety.

Příspěvek jako první okomentoval zakladatel a šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg, který amerického prezidenta na sociální síti přivítal.

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg | Foto: Reuters

Politici Facebook ani jiné sociální sítě nepodceňují. Profily ale většinou spravují jejich asistenti nebo celé týmy. Patrné je to například na stránce německé kancléřky Angely Merkelové, kde je vše psáno ve třetí osobě.

Nejvíce fanoušků mají na Facebooku američtí politici. Vede oficiální profil současného amerického prezidenta Obamy, který označilo jako „to se mi líbí“ přes 45 milionů lidí.

Druhý je se 14 miliony bývalý guvernér amerického státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger. Několik milionů fanoušků mají také bývalí američtí prezidenti Bill Clinton a George Bush mladší.

 

Hello, Facebook! I finally got my very own page. I hope you’ll think of this as a place where we can have real...

Posted by President Obama on 9. listopad 2015

Facebook | Foto: Český rozhlas

Pavel Novák, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme