Českým týmům se v hokejové Lize mistrů nedařilo. Sparta, Liberec i Litvínov končí

Hokejisté pražské Sparty prohráli v odvetném utkání osmifinále play-off Ligy mistrů na ledě finského Kärpätu Oulu 1:4 a v soutěži končí. Totéž platí pro Liberec, který podlehl 3:4 švýcarskému Davosu, a pro Litvínov, jehož deklasovala švédská Frölunda 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Sparta Praha

Fanoušci HC Sparta Praha | Foto: HC Sparta Praha

Úřadující finský mistr Kärpät Oulu, v jehož dresu se z postupu radoval i český útočník Ivan Huml, rozhodl o postupu 49 sekund před koncem utkání, kdy se na konečných 4:1 prosadil Mika Pyörälä.

„Měli jsme to rozehrané dobře, to je pravda. Bohužel. Stejně jako před rokem v Linköpingu končíme gólem z poslední minuty,“ uvedl pro iSport.cz trenér Josef Jandač, jehož tým v úvodním zápase před vlastním publikem vyhrál 4:2.

„Já už nevím, co bych k tomu říkal. Hráči na ledě přece musí vědět, jak se v takové chvíli zachovat. Byla u toho první pětka, která inkasovala podruhé a svůj minizápas měla 0:2. To přece nejde. Jsou to zkušení borci a musí tohle sehrát jinak,“ zlobil se Jandač.

Také hokejisté Liberce prohráli v odvetě osmifinále play-off Champions Hockey League s Davosem 3:4 a v soutěži rovněž končí.

Bílí Tygři se ve Švýcarsku prezentovali sympatickým výkonem a i přes nevydařenou první třetinu bojovali o postup. Rozhodující branku inkasovali při power play.

Trojici vyřazených českých celků uzavírá Litvínov, jehož deklasovali hokejisté Frölundy 6:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále.

Severočeši přitom před týdnem trochu nečekaně porazili doma elitní severský tým 2:1, ale v odvetě byli od první minuty pod tlakem. Vedoucí celek švédské ligy v souboji s úřadujícím českým šampionem dominoval od úvodu, střelecky se však prosadil až ve druhé a třetí třetině.

Výsledky odvetných utkání osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:

Kärpät Oulu - Sparta Praha 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Laatikainen (Pyörälä, Aaltonen), 37. Niemi (Aho, Kukkonen), 44. Aho (Nutivaara, Masuhr), 60. Pyörälä (Junttila, Nutivaara) - 43. Čajkovský (Martin Prochazka, Černoch). Rozhodčí: Kubuš (SR), Vinnerborg (Švéd.) - Neva, Sormunen (oba Fin.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3716. První zápas: 2:4, postupuje Oulu.

Frölunda - HC Verva Litvínov 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 28. Abbott, 30. Figren (Fälth, Johansson), 38. Stalberg (Lasu), 44. Bengtsson (Lehkonen, Fantenberg), 49. Abbott (Johnson, Sundström), 55. Lasch (Abbott, Tömmernes). Rozhodčí: Müllner (SR), Lindqvist (Fin.) - Haster, Lundgren (oba Švéd.). Vyloučení: 3:10. Využití: 3:0. Diváci: 1378. První zápas: 1:2, postupuje Frölunda.

HC Davos - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Walser (Axelsson, Ambühl), 10. D. Wieser z trest. střílení, 13. Jörg (Walser), 57. D. Wieser - 9. P. Jelínek, 25. P. Jelínek, 30. Plutnar (Řepík). Rozhodčí: Nord, Öhlund (oba Švéd.) - Kaderli, Tscherrig (oba Švýc.). Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3252. První zápas: 5:3, postupuje Davos.

Lukko Rauma - Djurgaarden 2:1, první zápas 2:1, postupuje Rauma
Lulea Hockey - Tappara Tampere 5:0, první zápas 1:2, postupuje Lulea
Skelleftea - Eisbären Berlín 2:1, první zápas 5:2, postupuje Skelleftea
Storhamar Hamar - TPS Turku 1:2, první zápas 3:4, postupuje TPS Turku
HV 71 Jönköping - Blues Espoo 1:1, první zápas 1:3, postupuje Espoo.

Čtvrtfinálové dvojice: Blues Espoo - Kärpät Oulu, TPS Turku - Lukko Rauma, HC Davos - Skelleftea, Frölunda - Lulea.

ČTK, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme