V Drahonicích se zranili další tři migranti, jeden napadl ochranku

Situace v detenčním zařízení pro migranty v Drahonicích na Lounsku se vyostřila. Podle policie vpodvečer dva běženci sami sebe zranili a další z nich napadl ochranku zařízení. Teď už je situace v zařízení klidná. Českému rozhlasu to řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zařízení pro zajištění cizinců Drahonice

Zařízení pro zajištění cizinců Drahonice | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Dva z nich se pořezali na rukou. Další po neúspěšném napadení člena bezpečnostní agentury hlavou prorazil skleněnou výplň dveří a způsobil si řezná poranění na hlavě,“ popsala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová, co se stalo.

Jeden cizinec byl s poraněním ruky převezen na ošetření do žatecké nemocnice. Další dva lehce zraněné běžence ošetřili lékaři přímo v zařízení.

„Situace na místě je v tuto chvíli stabilizovaná. Cizinci sice mírnou formu protestu neustále projevují, ale jde spíše o verbální projevy a policie zatím vůbec zasahovat nemusí,“ uvedla před 19. hodinou Kateřina Rendlová.

Někteří uprchlíci v Drahonicích zřejmě pokračují v hladovce

Číst článek

Část běženců v Drahonicích drží od včerejšího večera hladovku. Vadí jim dlouhá doba, po kterou je Česká republika zadržuje. Protest zahájili někteří už včera, dnes odmítlo snídani 40 lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situace v uprchlickém zařízení v Drahonicích na Lounsku se vyostřila. Situaci na místě popsala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová

„Situaci budeme samozřejmě monitorovat, neboť o hladovce se dá hovořit pouze za předpokladu, že ti samí nebudou soustavně odebírat snídani, oběd ani večeři,“ upozornila mluvčí cizinecké policie.

Kapacita detenčního zařízení v Drahonicích, které vzniklo z areálu bývalé věznice, je 240 lidí. Určeno je výhradně pro muže. Ke včerejšku bylo podle statistik ministerstva vnitra v zařízení obsazeno 144 míst.

Německo chce začít vracet migranty do zemí, kde vstoupili do EU. S výjimkou Řecka

Číst článek

V sobotu Drahonice navštívil ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) a uvedl, že je s podmínkami běženců v zařízení spokojen.

Včera odletělo z České republiky 40 cizinců, kteří předtím nelegálně vstoupili na naše území. Cizinci byli vráceni na základě dublinského nařízení do členské země EU, kde předtím požádali o azyl, oznámilo ministerstvo vnitra na svých webových stránkách.

Senátoři schválili novelu azylového zákona, zmírnění pravidel neprošlo

Číst článek

Zařízení pro migranty (uprchlické tábory) | Foto: Český rozhlas

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme