Spor o dědictví Jaroslava Foglara jde znovu k soudu

Spor o dědictví Jaroslava Foglara se počtvrté vrací k soudu. Rozhodl o tom dnes odvolací soud v Praze. Ten zrušil loňský rozsudek obvodního soudu, který prohlásil žalobu spisovatelova synovce Petra Foglara za neplatnou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

justice

justice | Foto: Alena Palečková | Zdroj: AFP

Petr Foglar podal žalobu na Nadaci Jaroslava Foglara už v roce 2000. To proto, že jeho strýc byl v době podpisu závěti skoro slepý a užíval léky na uklidnění. Celá kauza je procesně velmi složitá a podle odvolacího soudu se soud prvního stupně dopustil několika pochybení. Nezabýval se například tím, zda závěť byla platná nebo ne.

Obvodní soud v případu dosud vynesl tři rozsudky. Nejdřív přiřkl dědictví spisovatelovu synovci. Po zrušení rozsudku odvolacím soudem padl verdikt opačný. I ten ale odvolací soud zrušil. Stejně nakonec dopadl i třetí verdikt. Nejasnosti kolem závěti se objevily záhy po Foglarově smrti. Hodnota pozůstalosti je odhadována asi na deset milionů korun, nejcennější část tvoří autorská práva.

Markéta Kaclová, Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme