Češi nastoupí v Ostravě proti hvězdným Srbům. Šance mají přesto solidní

Na velké hvězdy světového sportu jsou v Ostravě zvyklí. Usain Bolt nebo Asafa Powell už několikrát závodili na atletické Zlaté tretře. Dnes se na vítkovickém stadionu ukážou známí fotbalisté – Branislav Ivanović, Nemanja Matić nebo Aleksandar Kolarov nastoupí v přípravném utkání za srbskou reprezentaci proti domácímu Česku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Petr Čech (vlevo) na tréninku českých fotbalistů 12. listopadu v Ostravě před přípravným utkáním se Srbskem

Kapitán Petr Čech (vlevo) na tréninku českých fotbalistů 12. listopadu v Ostravě před přípravným utkáním se Srbskem | Zdroj: ČTK

„Vždycky, když hraju proti nějakému týmu, tak nekoukám na to, co tam je za hvězdy. Respektuju každého hráče stejně, takže pro mě to není tak, že bych se na někoho vyloženě připravoval nebo těšil,“ říká Vladimír Darida.

Přílišné obavy by navíc u něj nebo dalších českých fotbalistů nebyly úplně na místě. Za Srbsko totiž sice nastupují hvězdy Chelsea, Manchesteru City, Interu nebo CSKA Moskva, ale na Euro tým nedotáhly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hvězdní fotbalisté ještě nemusí nutně tvořit dobrý tým. O srbské reprezentaci, která večer v Ostravě nastoupí proti české, natáčej Jan Suchan

Petr Čech to přičítá spíš smůle či náhodě. „Tým měl určitě na to, aby postoupil, ale myslím si, že mu chybělo trochu štěstí a že jim ublížil i incident, při kterém přišli o body, a to jejich kvalifikaci také ovlivnilo. To, že nepostoupili, je dílem spíše shod náhod, než že by na to tým neměl,“ domnívá se.

Kapitán Srbska Branislav Ivanović ale svému kamarádovi a bývalému spoluhráči z Chelsea nepřímo odporuje, když vyzdvihuje vlastnosti Česka, které balkánskému výběru pravděpodobně chybí.

„Česká reprezentace sice nemá tolik zvučných jmen z tak velkých klubů, ale chovám k ní svatý respekt. Je kvalitní, disciplinovaná, s dobrým systémem. Čechy můžeme brát jako vzor pro naši budoucnost,“ přiznává.

Souboj Čechů proti Srbům začne ve Vítkovicích ve 20.30 a celý ho odvysílá digitální a internetový stream ČRo Sport.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme