Rakousko postaví plot na hranicích se Slovinskem. Zatím bez ostnatého drátu

Rakousko dnes oznámilo, že postaví na hranici se Slovinskem 4 kilometry dlouhý plot z drátěného pletiva. Sloužit má k usměrnění přicházejících migrantů. Na hranicích ale zůstane připravený také ostnatý drát. Zábranu tak bude možné v případě potřeby rozšířit během několik desítek hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouská ministryně vnitra Johanna Mikl-Leitnerová

Rakouská ministryně vnitra Johanna Mikl-Leitnerová | Zdroj: Reuters

Bariéra se může podle rakouské ministryně vnitra Johanny Mikl-Leitnerové rozšířit až na 25 kilometrů. Rozhodující bude počet migrantů, který bude přicházet ze Slovinska.

Pohraniční zábrana vyvolala i spor uvnitř rakouské vlády, část ministrů nechce používat slovo plot a mluví radši o technických opatřeních na hranicích.

Ministr Josef Ostermayer z úřadu rakouského kancléře vysvětlil, že ostnatý drát uschová přímo v kontejnerech na hranicích armáda. Použije ho jen v případě nutnosti rozšířit plot. Po krizové situaci ho prý zase odstraní.

Skupiny uprchlíků na hraničním přechodu Spielfeld by měly nově usměrňovat i různobarevné pásky a velká obrazovka, kde migranti uvidí čas svého odjezdu.

Plot vyroste kolem hraničního přechodu Spielfeld

Trasy migrantů | Foto: Český rozhlas

ČRo, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme