Každý takový zápas je důležitý, říká o přípravných utkáních trenér národního týmu Pavel Vrba

Do evropského šampionátu fotbalistů zbývá ještě víc než půl roku. O nominaci se ale může začít rozhodovat určitým způsobem už dnes. Alespoň v českém týmu. Před reprezentací jsou dva přípravné zápasy, kterými zakončí letošní rok. První z nich dnes večer proti Srbsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér národního týmu Pavel Vrba na tiskové konferenci

Trenér národního týmu Pavel Vrba na tiskové konferenci | Zdroj: ČTK

„Začíná samozřejmě boj o nominaci. Z mého pohledu začíná zkouška mnoha hráčů, kteří budou o účast na Euru bojovat,“ říká trenér národního mužstva Pavel Vrba.

A je možné, že by se mohl ukázat i někdo, o kom doteď nebylo v souvislosti s reprezentací slyšet. Pavel Vrba umí dělat překvapivé kroky. Na aktuální zápasy pozval dva úplné nováčky, libereckého obránce Lukáše Bartošáka a mladoboleslavského záložníka Ondřeje Zahustela. A také oni asi tajně sní o účasti na Euru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér národního mužstva Pavel Vrba vyzkouší v přípravných zápasech i dva úplné nováčky

„Já si samozřejmě dávám ty nejvyšší cíle. Budu rád, když za ty dva zápasy dostanu nějakou šanci a budu se snažit ji využít,“ říká k nominaci Zahustel.

Inspirací pro něho mohou být další hráči z ligy, kteří svoji šanci v národním týmu v poslední době dokázali využít. Například David Pavelka, Josef Šural nebo Jiří Skalák.

Trenér Pavel Vrba chce dát v aktuálních dvou zápasech příležitost všem nominovaným fotbalistům. O sestavách proti Srbsku a Polsku má představu, tým rozdělí na dvě skupiny.

„Rozdělovat naše mužstvo na zkušené a méně zkušené bych si ani netroufl. Před zápasem s Holandskem také neměli Skalák ani Šural takřka žádné zkušenosti. A mluvit teď o nich jako o zkušených nelze. Prostor dostanou pravděpodobně všichni. Každý přípravný zápas je pro nás strašně důležitý,“ dodává Vrba.

První přípravný zápas se hraje dnes večer na ostravském stadionu ve Vítkovích. Češi nastoupí proti Srbům od půl deváté a celé utkání můžete sledovat online na našich stránkách a poslouchat na streamu Český rozhlas Sport.

Mirko Vasič, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme