Vítkovice smetly Třinec 7:0, trenér Ocelářů rezignoval

13. listopad 2015
Zprávy , Zprávy

Osmnácté kolo hokejové Tipsport extraligy dnes okořenilo derby mezi Vítkovicemi a Třincem. Domácí rozdrtili Oceláře 7:0 a trenér Jiří Kalous rezignoval.

Ještě před zápasem se zdálo, že asi nejpikantnější bude zápas pro Vladimíra Svačinu. Útočník Ocelářů přišel v létě pod Javorový právě z Vítkovic a dnes poprvé v kariéře prožil moravskoslezské derby na druhé straně barikády.

„Já se na to hrozně těším a jsem zvědavý, jestli lidé budou pískat nebo ne, jak se k tomu postaví. Ale ať je to jakkoli, hokej se hraje pro lidi a bude důležité, ať přijde hodně lidí a má to ten správný náboj,“ říkal Svačina před zápasem.

Takový náboj ale určitě nečekal. Ocelářům se navíc nepodařilo dát ani gól, a to už ve druhém zápase v řadě. Jejich série bez vstřelené branky už čítá 136 minut.

Po vysoké porážce rezignoval hlavní trenér Ocelářů Jiří Kalous. Spolu s ním skončil i asistent Václav Varaďa. Oba nabídli rezignaci a vedení třineckého klubu ji přijalo.

Třinec je tak třetím týmem v extralize, který v této sezóně mění trenéry. Před měsícem skončili v Pardubicích Miloš Říha mladší a Václavem Baďoučkem a vzápětí na to v Karlových Varech Karla Mlejnka vystřídal Peter Oremus.


HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 16. Szturc (Strapáč, Štencel), 17. Kucsera (Kolouch, Sloboda), 28. Burger (Balán), 34. Balán (TS), 35. Szturc (Ölvecký, Kudělka), 56. Ölvecký (Strapáč, Klok). Rozhodčí: Pešina, Schukies – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Střely na branku: 34:23. Diváci: 9 645.

autor: tif
Spustit audio