Hokejisté Vítkovic roznesli Třinec, mistr z Litvínova se stále trápí

Kompletní 18. kolo měla dnes na programu hokejová Tipsport extraliga. V regionálním derby Vítkovice zdemolovaly třinecké Oceláře 7:0. Vedoucí Liberec potvrdil své postavení v tabulce a výsledkem 6:4 porazil doma Mladou Boleslav. Plzeňský Kubalík vyrovnal v tabulce střelců dosud prvního Viktora Hübla z Litvínova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradecký útočník Roman Kukumberg, útočník Sparty Petr Kumstát a brankář Ondřej Kacetl.

Hradecký útočník Roman Kukumberg, útočník Sparty Petr Kumstát a brankář Ondřej Kacetl. | Zdroj: ČTK

Jako první odstartovali svůj souboj v 16.30 hokejisté Vítkovic a Třince. Oba soupeři se nachází ve středu tabulky. Dalo se tedy předpokládat, že půjde o vyrovnaný souboj. To ale rezolutně odmítli domácí hokejisté, kteří po nečekané kanonádě porazili Třinec 7:0.

V dalším zápase se proti sobě postavili sousedé z tabulky i z regionu. Olomouc přivítala na svém ledě Kometu Brno. I přes výraznou střeleckou převahu (40:24) nedokázali být hráči Olomouce dostatečně efektivní. Brněnští hráči by efektivitu mohli vyučovat, skórovali celkem čtyřikrát a zvítězili 4:1.

Loňský mistr z Litvínova prožívá černé období. Tým kolem nejlepšího střelce extraligy Viktora Hübla prohrál dnes již páté utkání v řadě. Porážku 1:3 mu přichystala ve výborné formě hrající Plzeň. Na výhře se gólem podílel i Dominik Kubalík, který svého dnešního soupeře Hübla dorovnal na čele tabulky střelců.

Fotbalovým výsledkem 2:1 skončilo utkání posledního Zlína s Chomutovem. Na stadionu Luďka Čajky ve Zlíně padly za šedesát pět minut pouze dva góly. Nakonec radovali domácí a to až po samostatných nájezdech. Jediný gól vstřelil debutující Lotyš Bukarts.

Liberecký útočník Jan Stránský a brankář Boleslavi David Rittich | Foto: ČTK

Celkem deset gólů nabídlo střetnutí prvního Liberce se šestou Mladou Boleslaví. Domácí Liberec výhrou 6:4 potvrdil, že právem kraluje extralize. V brance domácích se neobjevil marodící Ján Lašák, kterého spolehlivě zastoupil Marek Schwarz.

Do Karlových Varů zavítali hokejisté východočeských Pardubic. Zatímco v první půlce zápasu stříleli góly pouze hosté, ve druhé se třikrát trefili domácí a zvrátili tak zápas na svou stranu. Premiérovou trefu si za Pardubice připsal Daniel Voženílek.

Pražská Sparta se v souboji týmu pohybujících se na příčkách zajišťujících postup do play-off utkala s Hradcem Králové. Sparťané dokázali na ledě Hradce pětkrát skórovat a zvítězit 5:2. Nejproduktivnější hráč celé extraligy Jaroslav Hlinka se na výhře podílel jednou asistencí.

Výsledky hokejové Tipsport extraligy:

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 16. Szturc (Strapáč, Štencel), 17. Kucsera (Vandas, Sloboda), 28. Burger (Balán), 34. Balán z trestného střílení, 35. Szturc (Ölvecký, Kudělka), 56. Ölvecký (Strapáč, Klok). Rozhodčí: Pešina, Schukies (Něm.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 9645.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Laš (J. Knotek, Rašner) - 9. Ostřížek (J. Hruška, H. Zohorna), 31. J. Hruška (T. Svoboda), 38. Dočekal (Kováčik, V. Němec), 43. Burian (L. Čermák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Martynek (Piroš) - 12. D. Kubalík (Kracík, Jeřábek), 17. Indrák (Kracík), 25. Bližňák (Johnson, Kubka). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4244.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Bukarts (P. Holík), rozhodující sam. nájezd Bukarts - 39. Červenka (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Čech, Hodek - Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4288.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Courchaine (Pláněk), 32. Kukumberg (Bednář) - 6. Černoch, 20. Barinka (Cingel, A. Kudrna), 22. Sabolič (J. Hlinka, Polášek), 33. Barinka (Hamilton, Čajkovský), 59. A. Kudrna (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Horák - Frodl, Skopal. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 6697.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 52. Duda (Kůs), 55. Huna (Marosz) - 5. Voženílek (Tomášek), 22. Poulíček (Bokroš, Tomášek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Hynek, Belko. Vyloučení: 6:5, navíc Šcotka (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3452.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:4 (1:0, 3:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Plutnar, Výtisk), 29. Řepík (Vampola), 30. Lakatoš, 36. Ševc (Řepík, Vampola), 43. P. Jelínek, 55. Krenželok (P. Jelínek) - 24. Jarůšek (L. Pabiška, Rittich), 27. Urban (Bárta, Kubica), 31. R. Hruška (Bárta, Kubica), 59. Pacovský (Ovčačík). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Radivojevič - Žejdl oba 5 min. a do konce utkání, M. Látal do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5709.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme