Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála závod na 3000 metrů, světový rekord ale nepřekonala

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupila do nové sezony vítězně. V Calgary ovládla závod Světového poháru na 3000 metrů. Útok na světový rekord, který avizoval její trenér Petr Novák, se jí však nevydařil. Druhou Irene Schoutenovou z Nizozemska porazila časem 3:57,21.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla závod světového poháru v kanadském Calgary

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla závod světového poháru v kanadském Calgary | Zdroj: ČTK

"Sice to nebyl osobák, ale vítězství mi udělalo velikou radost. Led bohužel nebyl optimální. Bylo to vidět už podle časů, které jezdily ostatní holky. V hale bylo velké teplo," uvedla Sáblíková na sociální síti.

Osmadvacetiletá česká reprezentantka se v létě naplno věnovala cyklistice. Na mistrovství světa se jí podařilo vyjet účastnické místo v časovce na olympijských hrách v Riu de Janeiru. Přípravu proto začala později. I tak ale kouč Novák před odletem do Kanady ohlásil útok své svěřenkyně na světový rekord.

Sáblíková má znovu útočit na rekordy. Trenér vystřízliví, věří rychlobruslařka

Číst článek

Za časem Kanaďanky Cindy Klassenové z roku 2006 (3:53,34) ale nakonec Sáblíková zaostala o téměř čtyři sekundy. Překonat se jí nakonec nepodařilo ani loňský osobní rekord ze stejné dráhy (3:55,10). Přesto může být spokojená s dalším triumfem ve Světovém poháru, ve kterém bude letos útočit na celkové desáté vítězství v řadě.

"Měla jsem trochu obavy, že to po cyklistické sezoně tak jednoznačné nebude. A i když to nevyšlo na žádný rekord, tak každé vítězství zahřeje. Jsem spokojená," dodala Sáblíková.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme