Litvínov opět na kolenou! Je to nemasné neslané, řekl Martynek

14. listopad 2015

Hokejisté Litvínova i po reprezentační přestávce v extralize strádají. Včera utrpěli třetí domácí porážku v řadě, celkově už pátou za sebou. Verva podlehla v 18. kole na svém ledě Plzni 1:3.

Litvínov přitom vstoupil do zápasu dobře a už v 7. minutě vedl. O náskok ale brzy přišel. "To už se opakuje poněkolikáté. Máme nástup, dali jsme první gól a místo toho, abysme to zatáhli a hráli dozadu, máme výpadek pět sedm minut, dostaneme dva góly, tečeme 1:2 a od toho hokeje upustíme. Měli bysme hrát na brejky a je to naopak. My bušíme a góly soupeřům nabízíme," řekl střelec jediné litvínovské branky Rostislav Martynek.

Verva plzeňského soupeře přestřílela 39:17, bylo jí to ale k ničemu. "Nedáváme góly a děláme chyby. Chceme chceme, ale je to nemastné neslané. Nejsou tam vyložené šance. Musíme něco změnit, už teď je skoro pozdě. S tímto hokejem to nikam nepovede. uvědomuje si Martynek.

Podle něj hraje Litvínov příliš útočně, zbytečně se v době, kdy se mu výsledkově ani herně nedaří, hrne do útoku. "Uděláme chyby a oni nám dvakrát ujedou. Měli bysme být tři vzadu a bránit. Abysme šli do kabiny třeba i za stavu 1:0, ale my pokaždé prohráváme. Pak se burcujeme, ale už to jde vniveč, je to moc zápasů. Hledáme v čem to je, ale nevíme. Něco se každopádně musí změnit," zopakoval.

Litvínov v tabulce klesl na předposlední třinácté místo. K dalšímu zápasu nastoupí až v úterý v Mladé Boleslavi.

autor: dak
Spustit audio