Válka uprostřed Paříže. Světová média reagují na teror v Paříži

Nejméně 127 mrtvých si vyžádaly noční teroristické útoky v Paříži. Podle nových informací utrpělo zranění 192 osob a z nich 79 je ve vážném stavu. Hrozí tak, že bilance mrtvých bude ještě stoupat. Podle vyšetřovatelů bylo zabito celkem osm teroristů, z nichž sedm se odpálilo náložemi, které měli u sebe. Stále není jasné, zda útočníků nebylo víc. Na útoky v Paříži reagují všechny světové deníky. Nabízíme vám některé titulní stránky francouzských, britských a amerických novin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titulky novin: Útok na Paříž

Titulky novin: Útok na Paříž | Foto: koláž Český rozhlas

Nejvíce obětí je z koncertní síně Bataclan, kam vtrhli útočníci s automatickými puškami. Podle pařížské prefektury byli v koncertním sále čtyři teroristé a zabili 85 osob a 68 lidí zranili.

Několik ozbrojených mužů bez zakrytých obličejů vtrhlo dovnitř a začalo střílet. Křičeli přitom "Alláhu akbar" (Bůh je veliký). Následovalo držení rukojmích po dobu skoro tří hodin.

Další útoky teroristé mířili vesměs na hosty restaurací. Devatenáct lidí bylo zabito na třídě Charonne, kde pachatelé stříleli v dlouhých dávkách na lidi sedící v zahrádce jedné kavárny a japonské restaurace. V ulici Bichat bylo podle serveru LeParisien zastřeleno 13 osob a 22 lidí bylo zraněno.

Pět lidí zemřelo a 16 bylo zraněno na avenue de la République, jeden na bulváru Beaumarchais a čtyři při pumových útocích na stadionu Stade de France, kde utrpělo zranění 59 lidí. Hrál se tam právě přátelský fotbalový zápas mezi Francií a Německem a přítomen byl i prezident François Hollande, jehož ochranka evakuovala.

ONLINE: Série teroristických útoků otřásla Paříží. Útočníci zabili okolo 127 lidí

Číst článek

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme