Novým šéfem pražského ANO zvolili delegáti ministra Stropnického. Získal drtivou podporu

Novým předsedou pražského hnutí ANO bude ministr obrany Martin Stropnický. Zvolili ho delegáti mimořádného krajského sněmu. Schválit ho ještě musí celostátní předsednictvo. Nahradit má Radmilu Kleslovou, která na funkci rezignovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Stropnický (ANO) se přesune na post velvyslance v Izraeli

Martin Stropnický (ANO) se přesune na post velvyslance v Izraeli | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Martina Stropnického navrhl do funkce šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Volba byla tajná, Stropnický dostal 142 ze 169 hlasů, získal tedy jednoznačnou podporu.

Před volbou samotnou před delegáty sněmu vystoupil Stropnický i Babiš.

Stropnický delegátům řekl, že jde do volby čelem, ale s pokorou, a že si čas na práci pro pražské ANO určitě najde, jinak by nekandidoval. Důležitá je podle něj disciplína a zlepšení komunikace.

Podle Babiše je nejdůležitější organizaci sjednotit a zabránit rozštěpení zastupitelského klubu.

Sněm pražského ANO, Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

„Od nového vedení očekávám, že bude flexibilně přijímat nové členy. Nepovažuji za dobré, že někteří členové čekají až dva roky na to, než jsou přijati do organizace. To určitě chceme změnit. Důležité také je, aby nové předsednictvo lépe spolupracovalo s naším zastupitelským klubem a paní primátorkou," řekl Babiš.

Místopředsedy se stali Karel Grabein Procházka a Jan Říčař.

Bývalá předsedkyně pražského ANO Kleslová odstoupila po kritice kvůli vysokým odměnám, které pobírala jako členka představenstva Pražské teplárenské a dozorčí rady PRE. Z obou firem odešla.

Koncem září odešla z pozice místopředsedkyně celostátního hnutí ANO, když se objevily informace o smlouvě na služby její advokátní kanceláře pro polostátní energetickou firmu ČEZ.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme