Česko - Rusko 1:1. Bod zajistila Kvitová, Plíšková nepřekvapila

Finále Fed Cupu mezi Česku republikou a Ruskem je po prvním dnu vyrovnaný 1:1. Český bod získala Petra Kvitová, která i přes pomalejší rozjezd porazila Anastasii Pavljučenkovovou. Vyrovnání zařídila Maria Šarapovová, které nedokázala vzdorovat Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková bojuje s Marií Šarapovovou

Karolína Plíšková bojuje s Marií Šarapovovou | Zdroj: ČTK

Karolína Plíšková udržela v souboji proti světové čtyřce Marii Šarapovové dvě svá podání, při třetím ale povolila Rusce dva brejkboly a naději na zvrat sama zhatila dvojchybou. Rebrejk nepomohl, protože světová čtyřka opět odskočila, tentorkát na 5:3 a následně sadu dodpodávala.

Podobný scénář nabídl i začátek druhé sady. Plíšková využila jednu brejkovou možnost, Šarapovová dvě a šla do vedení. Za stavu 3:4 mohla Češka tři možnosti vyrovnat, ani jednu však nevyužila a Maria Šarapovová zvítězila 6:3 a 6:4. Vyrovnala tak stav finále na 1:1.

Sharapova wins! Czech Republic and Russia are level at 1-1 at the end of day 1! #FedCupFinal #CZERUS pic.twitter.com/yjoTQc8Xsg— Fed Cup (@FedCup) November 14, 2015

Kvitová bojovala se soupeřkou i nervozitou. Plíšková nevyužila šance

Číst článek

První bod zařídila Petra Kvitová, která od stavu 1:1 v prvním setu nebyla schopná udržet vlastní servis a Pavljučenkovová se rychle dostala do vedení. Následně česká hráčka opět propadla na podání a věnovala Rusce pátou hru. 28. hráčka světa následně v klíčovém okamžiku udržela vlastní servis a získala s přehledem první set.

Svůj první brejkbol vydřela Češka až na desátý pokus a v úvodu druhé sady se dostala do vedení. Tenistka z Fulneku zpřesnila svou hru a Pavljučenkovová jí pomáhala i dvojchybami. Za 34 minut esem získala Kvitová druhou sadu poměrem 6:1.

Oproti úvodu Petra Kvitová další průběh zápasu daleko více prožívala a povzbuzovala se po každé dobře odehrané výměně. Hlasité „pojď“ zahřmělo halou při úspěšných returnech i při potvrzení brejku do stavu 2:0 ve třetím setu.

Tvrdou a přesnou hrou, na kterou Anastasia Pavljučenkovová nenašla recept, získala Petra Kvitová první bod výsledkem 2:6, 6:1 a 6:1.

Zítřejší program začíná v o2 Areně v poledne. Na programu budou dvě dvouhry a případná rozhodující čtyřhra.

Slavnostní ceremoniál při zahájení finálového utkání, jehož součástí byla unikátní laserová show a jako obvykle státní hymny obou zemí, byl poznamenán událostmi dnešní noci. Pražské fedcupové finále začalo minutou ticha za oběti pařížských teroristických atentátů.

I samotné aktérky dnešních finálových klání vyjádřily na svých twitterových účtech podporu obětem terorismu.

Finále tenisového Fed Cupu v Praze:
ČR - Rusko 1:1 po prvním dnu
Kvitová - Pavljučenkovová 2:6, 6:1, 6:1, Karolína Plíšková - Šarapovová 3:6, 4:6.

Stanislav Zbyněk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme