Jiří Kalous skončil na lavičce extraligového Třince. Nahradí ho tandem René Mucha, Marek Malík

Hokejisté Třince mají nového trenéra. Úřadující vicemistr schytal v 18. kole Tipsport extraligy ve Vítkovicích nejtěžší porážku ve dvacetileté historii vzájemných derby 0:7 a po ní přišel konec Jiřího Kalouse a Václava Varadi na lavičce Ocelářů. Nahradí je René Mucha s Markem Malíkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Nespokojení fanoušci se dočkali. Po debaklu 0:7 dorazil jako první mezi novináře překvapivě viceprezident klubu Jan Czudek. A bylo jasné, že se něco děje.

„Dostali jsme další lekci. A tato lekce byla tím příslovečným hřebíčkem, který změnil běh třineckého hokeje. Jiří Kalous nabídl rezignaci a po vzájemné dohodě jsme ji přijali,“ prohlásil Czudek.

Trenér Kalous zprávu o svém konci na lavičce nejbohatšího klubu soutěže oznámil hráčům, možná trochu překvapivě, už o přestávce před závěrečnou třetinou.

„Řekl jsem to hráčům po druhé třetině s tím, že chci pomoct týmu a třineckému hokeji. Že chci, aby se zvedli, nic nevypouštěli, hráli naplno a odehráli zbytek zápasu se ctí. S vedením jsme se na mé rezignaci domluvili po zápase,“ vysvětluje svůj nečekaný postup Kalous.

Svým odstoupením předešel Jiří Kalous nejspíš svému odvolání. Naznačují to jasně další slova Jana Czudka.

„Zřejmě musela zafungovat telepatie. To rozhodnutí vzniklo ve stejný moment nahoře i dole,“ doplnil klubový viceprezident Czudek.

Hokejisty Třince povedou dočasně René Mucha a bývalý obránce Marek Malík. U týmu úřadujícího vicemistra nahradí právě Jiřího Kalouse a jeho asistenta Václava Varaďu.

Dvaačtyřicetiletý Mucha je odchovanec třineckého hokeje, dosavadní trenér mládežnických výběrů. Marek Malík je bývalý vynikající obránce, který v loňském roce ukončil aktivní kariéru, během které odehrál bezmála 700 utkání v zámořské NHL.

Radim Sajbot, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme