Synek ani Knapková do posilovny zatím nemusí. Skifaři stále trénují na vodě

Současné teplé počasí nepřeje zimním sportům, ale například skifaři si teplého listopadu užívají. Zatímco Šárka Strachová musí kvůli zrušenému slalomu Světového poháru ve Finsku na vstup do sezony počkat, Ondřej Synek a Mirka Knapková si začátek tvrdé fyzické přípravy na olympijskou sezonu tak příjemně nepředstavovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Jelikož je hezky, můžeme veslovat na vodě, což je super. Nemusíme být zavření v posilovně na trenažerech a můžeme si veslování prodloužit,“ těší olympijskou vítězku z Londýna, která do další sezony s vrcholem na Hrách v Riu vstoupí po říjnové svatbě už jako Mirka Topinková-Knapková.

Ondřej Synek už si podobnou radost „odbyl" před čtyřmi lety, a tak si začátek přípravy zpestřil exhibičními závody ve Philadelphii a Bernu. „Výsledky byly nevalné, ale potkal jsem tam spoustu kamarádů a přátel, takže to bylo příjemné.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na listopad netradiční přípravu českých skifařských hvězd sledoval reportér ČRo Jakub Marek

Úřadující mistr světa potkal své soupeře a kamarády - Novozélanďana Drysedalea a Nora Tufteho, sledoval s nimi v televizi i finále ragbyového světového šampionátu. A kvůli Drysedaleovi se museli všichni dívat na vítězství jeho země v dresech „All Blacks“.

U piva ale s olympijskými vítězi posledních tří Her blížící se sportovní svátek v Riu neřešili. „Tím, že už jsem byl na třech, tak to mám ‚na háku‘,“ nenechal se vyvést z klidu dvojnásobný stříbrný olympijský medailista Ondřej Synek.

Také jeho příprava na vrchol sezony nebude nijak experimentální a před pár dny už najel na osvědčený tréninkový plán. Stejně je na tom i Mirka Knapková, i když ta jednu novinku zařadila.

„Letos budu trénovat se skupinou kluků lehkých vah z Dukly. Bude to víc soutěživé a doufám, že to prospěje mně i jim,“ těší se na novou motivaci jedna z nejlepších skifařek na světě.

 

Nejen, že si člověk na Kunratické krásně zaběhá, ale vždycky potká i spoustu známých tváří ;-)The traditional run...

Posted by Mirka Topinková Knapková on 9. listopad 2015

Volné chvíle ale určitě nebude trávit podobně jako její mužský protějšek v reprezentačním týmu, který se rád věnuje i kontaktnějším sportům, než je veslování.

„Je to život, který si chci užít, takže dělám to, co mě baví. Ale nevyhledávám extrémy a nechodím do soubojů. Největší adrenalin jsou mé dvě malé děti, které rostou a zlobí,“ dodává s nadhledem Ondřej Synek.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme