Před francouzskou ambasádou v Praze jsou tisíce květin, v poledne se rozezní zvony

Před francouzskou ambasádou v Praze na Malé Straně jsou na chodníku stovky hořících svíček a tisíce květin. Lidé je sem nosí od včerejšího rána, aby uctili památku obětí teroristických útoků v Paříži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květiny a svíčky za oběti teroristických útoků v Paříži

Květiny a svíčky za oběti teroristických útoků v Paříži | Foto: Filip Jandourek

Někteří lidé přišli už brzy ráno, aby oběti uctili sami, v tichu a bez davu. „Nikdy jsem tam nebyl, nevím, jestli se tam někdy podívám, ale od mládí nemám rád násilí,“ říká jeden z nich.

Mezi květinami jsou nápisy ‚Je suis Parisien,‘ nebo ‚Pray for Paris‘. Vlajky Francie i Evropské unie na Bukvojském paláci zůstávají na půl žerdi.

Česká policie ostrahu francouzské ambasády posílila. Návštěvníky ale nijak speciálně neprohlíží a lidé mohou volně procházet.

V Praze jako výraz sounáležitosti s Paříží svítila francouzskými národními barvami Petřínská rozhledna. Dnes se přesně v poledne rozezní v celém Česku na památku obětí zvony v kostelích.

Francouzská policie identifikovala prvního z atentátníků. Podle nalezeného prstu

Číst článek

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme