Diváci dostali Plíškovou do varu, při mečbolu se modlila

České tenistky po výhře nad Ruskem naplno oslavují zisk čtvrtého fedcupového titulu v pěti letech. V závěrečném finálovém dni rozhodla o vítězství Karolína Plíšková, která srovnala v singlu na 2:2 a pak s Barborou Strýcovou ovládla v posledním možném setu čtyřhru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková2

Karolína Plíšková2 | Zdroj: Reuters

Karolíno, jak jste byla nervózní před singlovým zápasem, když tým prohrával 1:2?

Dnes byla nervozita daleko menší, včera to byla něco nového. Neříkám, že jsem nebyla nervózní, ale zvládala jsem to líp než včera. Věřila jsem, že můžu Pavljučenkovovou porazit, i když nebudu hrát úplně dobře. To se stalo. A v deblu se může stát úplně cokoli. S Bárou jsme hrály míč od míče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Většiny nervozity se Karolína Plíšková zbavila v sobotu, během druhého dne tak mohla dirigovat český obrat

Jak vám pomohli diváci v tom zápase, který jste vyhrát musela?

Mají na výhře velký podíl. Bez nich by vůbec atmosféra nebyla taková. I kdybych byla nejvíc nervózní, tak vás diváci dostanou do takového varu, že jsem nervozitu vůbec necítila. Podpora publika byla fakt znát.

Kdy se rozhodlo, že do závěrečné čtyřhry půjdete s Barborou Strýcovou?

Hned po singlu. Lucka (Šafářová, pozn. red.) vůbec není ready. Počítala jsem s tím, že když vyhraju singla, tak na debl půjdu. Bylo půl hodiny na přípravu. Sil jsem měla dost a nebylo to tak náročné. S Bárou jsme hrály poprvé a neskutečně jsme si to užily.

Češky obhájily triumf ve Fed Cupu! Obrat řídila Karolína Plíšková

Číst článek

Kdy jste vlastně naposledy hrála deblový zápas?

Na grandslamových a velkých turnajích ho hraju, takže je to asi měsíc a půl. Ale takový jsem ještě nikdy nehrála. Byla jsem připravená, snažila jsem se soustředit na servis, který je důležitý, a věřila, že Bára je na síti kouzelná.

Jaké jste měla pocity při posledním míčku?

Od prvního setu jsem věřila, že vyhrajeme, i když jsme ho prohrály. Obě jsme cítily, že jsme lepší. Vypětí na konci bylo extrémní a nervy pracovaly, takže jsem se při mečbolu modlila, ať dá Bára dobrý servis a ony to nevrátí.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme