Šafářovou do hry nepustilo zápěstí, na lavičce bojovala se stresem

Lucie Šafářová už před víkendem věděla, že do finále Fed Cupu nebude moci zasáhnout. Svým spoluhráčkám celý víkend fandila na lavičce a nakonec se mohla radovat ze zisku své čtvrté týmové trofeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucii Šafářovou trápí zánět v zápěstí, možnost zvednout nad hlavu Fed Cup si ale zkazit nenechala

Lucii Šafářovou trápí zánět v zápěstí, možnost zvednout nad hlavu Fed Cup si ale zkazit nenechala | Zdroj: Reuters

„Trápí mě zápěstí, mám zánět šlach. Během týdne jsem myslela, že se to spraví a mohla bych nastoupit aspoň do jednoho utkání, ale nakonec to bylo tak závažné, že jsem vůbec nemohla. Holky to naštěstí zvládly a jsem strašně šťastná,“ vysvětlila Lucie Šafářová svou absenci na kurtu.

V roce 2011 jste byla v Moskvě u toho, když ČR získala první Fed Cup v samostatné historii, tentokrát jste zvítězily v domácím prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová prožila stresový víkend - finále Fed Cupu sledovala z lavičky

Víkend byl úžasný. Holky hrály báječný tenis a atmosféra v hale byla neuvěřitelná. Chtěla bych strašně poděkovat fanouškům. Fed Cupů jsem zažila už hodně a atmosféra tady je nepřekonatelná. Strašně si toho vážíme a žene nás to dopředu, takže bych to vyzdvihla.

Jak jste dnešní den prožila? Osm hodin jste se dívala, jak spoluhráčky bojují na kurtu. Nakonec jste mohla trofej zvednout také.

Náročné a stresové to bylo pro každého, kdo se díval. Kolikrát je horší se dívat než být na dvorci. Člověk nemůže nic ovlivnit, takže jsem byla nervózní, ale skončilo to super.

Diváci dostali Plíškovou do varu, při mečbolu se modlila

Číst článek

Barbora Strýcová s Karolínou Plíškovou nikdy čtyřhru nehrály. Radila jste jim jako zkušená deblistka?

Bavily jsme se spíš o soupeřkách, protože jsem s Anastasií (Pavljučenkovovou, pozn. red) hrávala debly a letos jsem hrála proti Vesninové. Bavily jsme se spíš takticky, holky to v premiéře zvládly báječně.

Kdy se rozhodlo, že nebudete moci nastoupit ani do dvouhry, ani do závěrečné čtyřhry?

V pátek, na tréninku před losováním, jsem si byla zkusit zahrát, ale prostě to nešlo. Teď si budu muset dát nějakou pauzu, abych se dala dohromady.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme