Plíšková pálila, Strýcová uklízela na síti. Ve společném debutu získaly rozhodující bod

České tenistky prodloužily svou neporazitelnost a počtvrté za posledních pět let vyhrály Fed Cup. V nejdelším možném finále udolaly Rusky až v rozhodujícím třetím setu posledního zápasu, ve kterém deblistky Karolína Plíšková a Barbora Strýcová zvítězily nad Ruskami 6:2. Přitom spolu nikdy předtím nehrály.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková byly společně na jedné straně kurtu poprvé, spolupráce vyšla

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková byly společně na jedné straně kurtu poprvé, spolupráce vyšla | Zdroj: Reuters

„Vůbec jsem nemyslela na to , že je to 1:2. Pavljučenkovovou jsem už letos jednou porazila (na začátku roku v Dubaji, pozn. red.), takže jsem věřila, že když budu hrát trošku líp, porazím ji i teď,“ věřila si do rozhodujícího dne fedcupového finále Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

První společný zápas Karolíny Plíškové a Barbory Strýcové se šťastným koncem pro český tenis sledoval reportér ČRo Martin Charvát

Lounská tenistka nastoupila k poslední dvouhře za stavu 1:2 na zápasy, kdyby prohrála, byl by konec. Jenže ona zvítězila a půl hodiny později nastoupila do rozhodující třísetové bitvy ve čtyřhře.

O svém přídavku věděla dopředu. Při zranění Lucie Šafářové zbývalo nehrajícímu kapitánovi Petru Pálovi jen málo alternativ. „Trošku cítím únavu, ale vzhledem k atmosféře a všemu okolo ji nevnímám,“ řekla před začátkem oslav.

Ve dvouhře má za sebou Plíšková výborný rok, dostala se až do světové desítky a v singlovém žebříčku zakončí sezonu na jedenáctém místě, ale čtyřhra rozhodně nepatří mezi její silné stránky.

Dočasný konec domácích vítězství, za Fed Cupem se bude cestovat

Číst článek

„Taktika byla taková, že Kája bude dobře servírovat, pálit zezadu a já to budu uklízet na síti,“ prozradila cestu k získání třetího bodu se smíchem Barbora Strýcová.

Za dobrou deblistku se nepovažuje ani sama Plíšková. „Nejsem ideální, ale když mám někoho, jako je Bára, tak to snad jde. Jinak by to nešlo,“ připomíná žena, která právě ve čtyřhře výrazně přispěla k tomu, že české tenistky po roce znovu vyhrály Fed Cup.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme