Zápas číslo 118, Petr Čech dnes vyrovná Poborského rekord v počtu zápasů za národní tým

Skoro 14 let na tom usilovně pracoval a dnes večer se konečně dočká. Brankář Petr Čech vyrovná rekord v počtu zápasů za českou fotbalovou reprezentaci. V přípravném utkání v Polsku se dostane na číslo 118. Tolikrát nastoupil za národní tým jen Karel Poborský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Petr Čech (vlevo) na tréninku českých fotbalistů 12. listopadu v Ostravě před přípravným utkáním se Srbskem

Kapitán Petr Čech (vlevo) na tréninku českých fotbalistů 12. listopadu v Ostravě před přípravným utkáním se Srbskem | Zdroj: ČTK

Muselo to být pro Petra Čecha celkem zvláštní. Byl v pátek v Ostravě nachystaný proti Srbsku nastoupit, navíc do rekordního duelu, ale přednost dostal Tomáš Vaclík. Tohle se mu v národním týmu mockrát nestalo. Pokud byl zdravý, skoro pokaždé na reprezentační sraz přijel a také skoro pokaždé nastoupil. Díky tomu je teď blízko rekordu.

„Když jsem začínal hrát v národním týmu, tak jsem si vždycky přál, abych odehrál alespoň jeden zápas. To, že můžu vyrovnat historický rekord v počtu startů, mě neskutečně těší,“ říká Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech dnes nastoupí k rekordnímu zápasu v dresu náodního týmu

Mohl to být zápas se vší parádou. Vyprodaný vratislavský stadion pro 40 tisíc fanoušků a jako soupeř nejlépe střílející tým evropské kvalifikace s dost možná nejlepším útočníkem současnosti Robertem Lewandowským. Jenže ten dostal od trenéra volno.

„Místo něj dostane příležitost jiný útočník a jiní hráči, kteří budou chtít trenérovi ukázat, že do týmu patří. A motivace ukázat, že tu kvalitu mají, muže hrát v zápase velkou roli,“ říká sice Petr Čech, ale statistiky mluví jasně. V posledních třech duelech bez Lewandowského Poláci nedali gól.

„V posledním zápase proti nám hrál, a stejně jsme vyhráli 1:0. Kdyby se to opakovalo i dnes, tak bychom byli samozřejmě rádi,“ připomíná Petr Čech utkání mistrovství Evropy, které odehráli Češi proti Polsku také ve Vratislavi.

Jestli se mu podaří vychytat čisté konto i v rekordním startu za národní tým, se dozvíte z přímého přenosu na internetovém a digitálním streamu ČRo Sport, začínáme ve tři čtvrtě na devět večer.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme