Fotbalisté prohráli v Polsku 1:3, Čech vyrovnal rekord v počtu startů

Fotbalová reprezentace zakončila rok 2015 prohrou v Polsku. Brankář Petr Čech nastoupil ke svému 118. zápasu, ale třikrát inkasoval a na gól Krejčích žádný z Čechů nenavázal. Zároveň je jasné, že pro losování pro Euro spadl výběr Pavla Vrby do třetího losovacího koše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté prohráli s Polskem 1:3

Čeští fotbalisté prohráli s Polskem 1:3 | Zdroj: ČTK

Obě mužstva už mají jistou účast na ME ve Francii. I proto může Pavel Vrba zkoušet různé alternativy v sestavě. V základu poprvé v kariéře nastupoupili Tomáš Kalas a Lukáš Bartošák. Na pravém křídle měl premiéru Ondřej Zahustel.

Nová obrana hned na začátku příliš nepřesvědčila. Hned ve 3. minutě vystihl Bartosz Kapustka nepřesnou rozehrávku Suchého a po jeho centr využil Arkadiusz Milik nedůrazu Václava Procházky a otevřel skóre. Na 2:0 zvyšoval o 10 minut později po rohovém kopu Tomasz Jodlowiec.

Až pak se probudili i Češi. Milan Škoda mířil pouze do boční sítě, Ondřej Zahustel zase těsně minul. Až 5 minut před koncem prvního poločasu se ke střele z hranice pokutového území dostal Ladislav Krejčí a ranou do šibenice snížil na poločasových 1:2.

Těsně poté, co Milan Škoda minul obrovskou šanci na vyrovnání, potvrdili Poláci svůj náskok. Po propadnutí české obrany šli ve třech sami proti Bartošákovi. Nováčka v základní sestavě si vychutnali jednoduchou kombinací a Kamil Grosicki zvýšil na konečných 3:1.

Fotbalový zápas Němců s Nizozemci byl z bezpečnostních důvodů zrušen

Číst článek

Čeští reprezentanti byli souběžně zvědaví na výslekdy baráže o ME. Pokud by se Slovincům podařilo vyřadit Ukrajinou, mohli zůstat ve druhém koši. Slovinsko ale doma remizovalo 1:1, což v kombinaci s úvodní prohrou 0:2 na postup nestačilo.

Český tým tak bude při losování Eura nasazen do třetího koše spolu se Švédskem, Polskem, Rumunskem, Slovenskem a Maďarskem.

Z hlediska statistiky byl dnešní zápas významný pro Petra Čecha. Gólman Arsenalu nastoupil už ke svému 118. zápasu v národním týmu, čímž vyrovnal rekord Karla Poborského.

Přípravné fotbalové utkání ve Vratislavi:
Polsko - ČR 3:1 (2:1)
Branky: 3. Milik, 12. Jodlowiec, 70. Grosicki - 41. Krejčí. Rozhodčí: Andó-Szabó - Varga, Lémon (všichni Maď.). ŽK: Jedrzejczyk, Grosicki - Suchý. Diváci: 40.793.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme