Chovanec: Česku v souvislosti s hrozbou v Hannoveru nic nehrozí

Česku aktuálně nehrozí teroristický útok. V souvislosti s úterní hrozbou v německém Hannoveru to řekl v České televizi ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Německá vláda se preventivně rozhodla odvolat fotbalový zápas mezi Německem a Nizozemskem. Bližší informace o bezpečnostních hrozbách v Hannoveru německé úřady ale nesdělily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) | Foto: Filip Jandourek

Podle Chovance bylo v Hannoveru vážné podezření, že by se tam teroristický útok mohl stát.

„Stále vyhodnocujeme informace, které přicházejí 24 hodin denně. ÚOOZ a Národní kontaktní bod pro boj proti terorismu je aktivní. Nemáme žádné informace o tom, že by se mělo v tomto směru něco udát na území České republiky,“ uvedl ministr vnitra.

Hannover se obává útoku teroristů. Úřady zrušily i mezistátní fotbalový zápas

Číst článek

„Jsme v kontaktu i s partnery v Německu, ve Francii, v celé Evropě. Kdyby byl jakýkoliv náznak a bylo potřeba veřejnost varovat, uděláme to okamžitě,“ ujistil s tím, že pro českou vládu je prioritou ochránit české občany.

„Bezpečnostní opatření jsou stále v platnosti. Tam, kde dochází ke zvýšené kumulaci lidí, ať jsou to sportovní utkání nebo kulturní akce, policie je vyhodnocuje, nasazujeme síly a prostředky.“

Německá policie propustila sedm zadržených. Spojitost s útoky v Paříži se nepotvrdila

Číst článek

„Jsme připraveni do budoucna řešit veškerá sportovní utkání a kulturní akce tak, že tam bude policie přítomna ve zvýšené míře,“ dodal Chovanec.

Podle německých úřadů chtěli islamisté na hannoverském fotbalovém stadionu odpálit bombu, žádná výbušnina se tam ale zatím nenašla.

Simona Bartošová, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme