Premiéru Čecha v reprezentaci vidělo 200 diváků, jeho rekordní 118. zápas 40 tisíc

Gólman Petr Čech už je v reprezentaci skoro čtrnáct let. A za tu dobu nasbíral v národním týmu 118 startů, tedy stejně jako jiná legenda českého fotbalu - Karel Poborský. Vyrovnání rekordu ale přišlo pro zkušeného brankáře v zápase, který prohráli Češi v Polsku 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech dnes nastoupil ke svému 118. zápasu v reprezentaci

Petr Čech dnes nastoupil ke svému 118. zápasu v reprezentaci | Zdroj: Reuters

Na vratislavském stadionu se včera dočkal Petr Čech na začátku od polských fanoušků největšího aplausu pro fotbalistu soupeřova týmu. Domácí reprezentanti ho ale nešetřili. Za necelou čtvrthodinu dali zkušenému brankáři dva góly a po přestávce pak ještě jeden.

„Vyrovnaný rekord potěší, samozřejmě výsledek už méně,“ přiznal Petr Čech po zápase s Polskem, který si neužil úplně podle svých představ.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Petr Čech je v reprezentaci přes 13 let, včera vyrovnal rekord v počtu startů za reprezentaci. Ve Vratislavi natáčel Mirko Vasič

V národním týmu toho ale zažil od debutu v únoru 2002 hodně. Premiérové utkání před 200 diváky, bronz z Eura v Portugalsku, jedno mistrovství světa, spousty skvělých zákroků, ale i některé laciné góly.

Po celou dobu je Čech neochvějnou brankářskou jedničkou reprezentace. A i když se o rekord v počtu startů podle svých slov nezajímal, má z jeho vyrovnání radost.

„Je to milník, který člověk dneska už vnímá, protože udržet se v národním týmu a mít důvěru trenérů po celou tu dobu, je samozřejmě výborná vizitka a těší mě to,“ přiznává.

A protože 33letý Petr Čech stále dokazuje svoje velké gólmanské kvality, další reprezentační starty budou na jeho kontě přibývat. Už na jaře bude na prvním místě historické tabulky sám. Tuto skutečnost by mohlo překazit pouze zranění.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme