Berdych má stále šanci na postup, musí ale porazit Djokoviće a Federer Nišikoriho

Tenista Tomáš Berdych označil svou sezonu za dosud nejlepší v kariéře, ale na velkých akcích to zatím příliš nepotvrzuje. Ani teď na Turnaji mistrů, kde vůbec poprvé v kariéře prohrál oba dva první zápasy ve skupině. Matematickou šanci na postup do semifinále sice stále ještě má, ale zároveň ho limituje negativní bilance se soupeři, které v Londýně potkává.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál i šestý úvodní zápas Turnaje mistrů

Tomáš Berdych prohrál i šestý úvodní zápas Turnaje mistrů | Zdroj: Reuters

„Slibujeme si od toho, že tenis, který jsme viděli vždycky jen v televizi, uvidíme naživo,“ těšil se na zápas pan Bedřich, fanoušek Tomáše Berdycha. Výhru českého tenisty ale nakonec sledovat nemohl. V prvním zápase Berdych prohrál hladce se Švýcarem Federerem, ve druhém, vyrovnanějším, s Japoncem Nišikorim.

Vůbec poprvé v historii ztratil Berdych oba úvodní zápasy na Turnaji mistrů a tím i reálné šance na postup ze skupiny. Na druhé straně tenisoví odborníci i fanoušci říkají, že jen těžko se dá mluvit o překvapení, protože se všemi hráči v Londýně má český tenista negativní bilanci ze vzájemných zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych prohrál i svůj druhý duel na Turnaji mistrů v Londýně a nechtěně tím potvrdil, že se mu v zápasech s hráči nejlepší světové desítky na velkých akcích nedaří.

„Je s nimi těžké hrát. Už jen to, aby se jim člověk udržel na nějaký rozumný dostřel, stojí strašně moc úsilí,“ snaží se Tomáš Berdych vysvětlit, proč se mu zatím až na výjimky spolehlivě daří porážet žebříčkově slabší protivníky, zatímco s hráči nejlepší světové desítky většinou prohrává.

Na velkých turnajích sice má pokaždé velké touhy, ale pak se musí smířit s tím, že se mu je nedaří naplnit. „Snažím se o to, aby se mi to nějakým způsobem třeba podařilo zlomit nebo je aspoň čas od času víckrát porážet, ale myslím, že oni dělají to stejné. Takže co člověk nadělá,“ konstatuje.

„Dennodenně se snažím, abych přišel s nějakým totálně odlišným stylem nebo s nějakou úplně odlišnou hrou. A to člověk ve 30 letech už asi nemůže čekat, takže se musí snažit prostě vypilovávat to, co mu jde nejlíp,“ přiznává Berdych.

Přestože je po dvou zápasech bez bodu, má Tomáš Berdych stále naději postoupit na Turnaji mistrů do semifinále. Pomohla mu totiž výhra Rogera Federera nad Novakem Djokovićem. Právě proti srbskému tenistovi bude ve čtvrtek český tenista o postup usilovat.

Pokud Djokoviće porazí 2:0 na sety a zároveň Federer neprohraje s Nišikorim, Berdych ze skupiny postoupí. Co se týče vzájemné bilance, ve 22 vzájemných zápasech dokázal Berdych porazit Djokoviće jen dvakrát.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme