Trenér brankářů Štěpán Kolář je rád za šanci v Liberci, jeho svěřenci zatím září

18. listopad 2015

Fotbalisté Liberce o sobě po dvou letech znovu dávají vědět, a to i za hranicemi. V Evropské lize suverénně zvládli obě předkola, a po čtyřech kolech základní části už je jisté, že budou až do konce podzimní fáze soutěže bojovat o postup do vyřazovacích bojů. A jaký je na evropské scéně recept Slovanu na úspěch? Nedostává góly! Lépe řečeno, v osmi duelech v prestižní soutěži inkasoval jen třikrát, a tak se pod Ještědem hovoří o novém hrdinovi, brankáři Tomáši Koubkovi, kterého v Liberci vede trenér gólmanů Štěpán Kolář.

Pro veledůležitý zápas se Spartou příští v neděli má ale nahradit v bráně Tomáše Koubka Václav Hladký. Prvně jmenovaný totiž patří právě Pražanům, na severu Čech je jen na hostování, a podle smlouvy nebude chytat ´proti svým´. „Připravujeme se na, že bude chytat Venca. Musíme to vyladit, aby to na Spartu bylo stejné jako s Koubem (Koubkem),“ říká Štěpán Kolář.

Tomáš Koubek navíc chytá tak skvěle, že vedení Sparty uvažuje nad tím, jestli si mladého gólmana nestáhnout z hostování předčasně už v zimní pauze. „Byla by to ztráta v kabině, protože to je super kluk. Já jsem rád, že se Koubasovi daří, že Sparta vidí, že v něm má budoucnost. Jestli odejde nebo neodejde, to je na vedení. Já jsem každopádně rád, že tady mám trojici vyrovnaných gólmanů. Je radost s nimi pracovat,“ vysvětluje trenér, který pomáhá stavět pomyslnou zeď v liberecké brance.

I v jeho případě je angažmá v Liberci obrovský profesní skok směrem kupředu. Ještě v minulé sezoně působil ve finančními problémy kolabujícím druholigovém Žižkově. „Vůbec nevím, jak bych vám to popsal. Všichni jsme rádi, že tady jsme, hrozně si vážíme toho, že nám tady dali šanci. Zaplaťpánbůh, že si nás vzal Jindra (Trpišovský) s sebou a že nám věří,“ dodává Štěpán Kolář.

Spustit audio