Nymburk vysoko porazil Tajfun Šentjur a zajistil si postup do další fáze Europe Cupu

Basketbalisté Nymburka si v Europe Cupu opět zastříleli. V minulém kole zdemolovali irskou Hibernii a stanovili nový rekord v rozdílu bodů v nově vzniklé soutěži. Tentokrát s přehledem přehráli slovinský Tajfun Šentjur 103:81 a zajistili si postup do další fáze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Dixon z Nymburka v souboji s Domenem Bratozem, hráčem tureckého Tajfunu Šentjur

Michael Dixon z Nymburka v souboji s Domenem Bratozem, hráčem tureckého Tajfunu Šentjur | Zdroj: ČTK

Nymburští nevstoupili do zápasu úplně ideálně. Soupeř, který rozhodně nebyl favoritem, zaskočil domácí mužstvo hned v první čtvrtině. Hráči se ale rychle oklepali a ještě do konce první části zvládli nejen vyrovnat, ale i odskočit na pětibodový rozdíl.

Slovinci se sice snažili hrát aktivně, ale Nymburk se nenechal zatlačit. I ve druhé čtvrtině si domácí udrželi kvalitu a do šaten se odcházelo za stavu 53:43.

Třetí čtvrtina definitivně rozhodla o vítězi dnešního utkání. Nymburku se dařilo střelecky a i přes drobná okénka v obraně navýšili domácí svůj náskok již na 23 bodů. V poslední části hry bylo jen otázkou, jestli hráči nejlepšího českého týmu posledních let překonají stobodovou hranici. To se jim povedlo a zvítězili 103:81.

V nymburském dresu předvedli střelecké galapředstavení zahraniční posily Dixon a Sant-Roos, kteří oba dva dosáhli v zápase na 26 vstřelených bodů. Nymburku se dařilo i ve střelbě za tři body. Celkem čtrnáct proměněných trojkových pokusů je slušné číslo.

Vítězstvím si středočeský klub s předstihem zajistil postup do další fáze turnaje. Sice mu ještě zbývá odehrát dva zápasy, ale jejich výsledek může ovlivnit pouze místo, ze kterého Nymburk postoupí.

Utkání 4. kola Europe Cupu:

Nymburk - Tajfun Šentjur 103:81 (27:22, 53:43, 86:63)
Nejvíce bodů: Dixon a Sant-Roos po 26, Houška 11, Randle 10 - Bolčina 22, Ponjavič 13, Parker 11. Fauly: 17:21. Trestné hody: 24/19 - 11/9. Trojky: 14:10. Doskoky: 37:35.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme