Nadal smetl Murrayho a na Turnaji mistrů je v semifinále

Španělský tenista Rafael Nadal porazil na Turnaji mistrů v Londýně domácího Andyho Murrayho 6:4, 6:1 a po druhé výhře v základní skupině má jisté místo v semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal po vítězném zápase s Andy Murraym

Španělský tenista Rafael Nadal po vítězném zápase s Andy Murraym | Zdroj: Reuters

K páté účasti mezi čtveřicí nejlepších při sedmém startu na prestižním podniku mu pomohlo i vítězství Stana Wawrinky 7:5, 6:2 ve večerním duelu nad Davidem Ferrerem.

Nadal sice zahájil dnešní zápas ztrátou podání, vzápětí ale soupeři brejk oplatil a postupně začal druhého hráče světového žebříčku tlačit. Murraymu nepomohlo ani přistřižení vlasů, které mu prý lezly do oka. Ke kadeřnickému zásahu se odhodlal na lavičce při pauze po třetím gamu za stavu 1:2, kdy si vytáhl nůžky a zkrátil si pramen nad čelem.

V průběhu prvního setu si Nadal útočnou hrou vypracoval pět dalších brejkbolů, využil ale až ten šestý v desáté hře, který byl zároveň setbolem. Murray pak po sérii nevynucených chyb ztratil se soupeřem kontakt hned v úvodu druhé sady.
Brzy prohrával 0:3 a od rozjetého Španěla už nedostal druhou šanci. Nadal nastřílel 12 vítězných míčů a těžil i z celkem 29 zkažených úderů domácího favorita.

Wawrinka otočil duel s Ferrerem po nevydařeném úvodu, v němž prohrával už 1:4, a uchoval si naději na účast v semifinále. O postup se utká v přímém souboji s Murraym, Ferrer už je po dvou porážkách mimo hru.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů):

Skupina Ilieho Nastaseho:
Nadal (5-Šp.) - Murray (2-Brit.) 6:4, 6:1, Wawrinka (4-Švýc.) - Ferrer (7-Šp.) 7:5, 6:2.
1. Nadal 2 2 0 4:0 2
2. Murray 2 1 1 2:2 1
3. Wawrinka 2 1 1 2:2 1
4. Ferrer 2 0 2 0:4 0

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme