Brankáři Pavelec a Mrázek byli zvoleni třetími hvězdami zápasu

Hokejový brankář Winnipegu Ondřej Pavelec čelil v nočním utkání NHL 30 střelám Vancouveru, za svá záda ale pustil jen jednu. Jets i díky tomu vyhráli 4:1. Pavelec byl zvolen třetí hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal brankář Detroitu Petr Mrázek. Ten ale výhru neslavil. Red Wings podlehli v prodloužení Washingtonu 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pavelec úspěšnými zákroky dotáhl Winnipeg Jets k vítězství 4:1 nad Vancouverem

Ondřej Pavelec úspěšnými zákroky dotáhl Winnipeg Jets k vítězství 4:1 nad Vancouverem | Zdroj: Reuters

Pavelec úspěšnými zákroky pomohl Winnipegu přerušit sérii šesti proher. Po špatných výsledcích trenér Winnipegu Paul Maurice učinil několik změn v sestavě a skvěle namíchal složení druhé lajny. Formace Mathieu Perreault, Drew Stafford a Mark Scheifele zařídila všechny branky.

Ofenzivní síla Vancouveru byla oslabena o Radima Vrbatu, který kvůli nespecifikovanému zranění do utkání nenastoupil. Trenér kanadského týmu Willie Desjardins pouze řekl, že léčba zabere českému útočníkovi pár dní.

Jedinou branku Canucks vstřelil v přesilové hře Daniel Sedin, který na začátku prostřední třetiny překonal Pavelce z dorážky a vyrovnal na 1:1. Ještě před druhou sirénou strhl vedení na stranu Jets Stafford a další dvě trefy přidali domácí v závěrečných třech minutách.

Gólman Detrotitu Petr Mrázek opět nedovolil Alexandru Ovečkinovi překonat rekord Sergeje Fjodorova v počtu vstřelených branek ruským hokejistou v NHL. Zatímco před osmi dny pochytal český brankář Ovečkinovi v zápase 15 pokusů, teď na něj vyhlášený kanonýr vyslal 6 střel.

Utkání nakonec rozhodl jiný ruský hráč Jevgenij Kuzněcov, který se z pravé strany natlačil před branku a individuální akcí zakončil přesnou střelou kolem těla Mrázka.

V posledním utkání noci hokejisté Chicaga vyhráli v Edmontonu 4:3 gólem Slováka Mariána Hossy v prodloužení.

Výsledky NHL

Winnipeg - Vancouver 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 6. a 58. Scheifele, 38. a 59. Stafford - 27. D. Sedin. Střely na branku: 34:30. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, inkasoval jednu branku z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 96,67 procenta. Diváci: 15 294. Hvězdy utkání: 1. Scheifele, 2. Stafford, 3. Pavelec (všichni Winnipeg).

Detroit - Washington 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Larkin - 11. Williams, 61. Kuzněcov. Střely na branku: 26:27. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, inkasoval dvě branky z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 92,59 procenta. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Kuzněcov, 2. Holtby (oba Washington), 3. Mrázek (Detroit).

Edmonton - Chicago 3:4 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 37. Eberle, 44. Pouliot, 58. Draisaitl - 28. Keith, 35. Panarin, 52. Shaw, 62. Hossa. Střely na branku: 37:27. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Panarin (Chicago), 2. Draisaitl (Edmonton), 3. Hossa (Chicago).

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme