Google otevírá ve Varšavě středisko pro inovace. Využil bývalou továrnu na vodku

Internetový gigant Google dnes ve Varšavě otevírá nové centrum pro inovace. Vybudoval ho v bývalé továrně na vodku. Jde o první podobné středisko ve střední a východní Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Google Campus Varšava. Nové centrum pro inovace vzniklo v bývalé továrně na vodku

Google Campus Varšava. Nové centrum pro inovace vzniklo v bývalé továrně na vodku | Foto: Google

Google Campus Varšava bude inkubátorem pro nadějné internetové projekty a vznikající firmy.

Má jim poskytnout prostor k setkávání a práci, možnost kontaktů a spojení s investory.

„Bude to takový technologický uzel, kde mají podnikaví lidé získávat informace o tom, co nového se dá dělat a kde se dají sehnat investice,“ popisuje zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Google otevírá ve Varšavě středisko pro inovace. Využil bývalou továrnu na vodku. Téma pro zpravodaj ČRo v Polsku Víta Pohanku

V centru budou praktické kancelářské prostory, které se dají velmi snadno upravit a přizpůsobit potřebám start-upů, tedy začínajícím, nadějným a většinou internetovým firmám.

Neměla by to být ale jen další kancelářská budova. Název Campus naznačuje, že v centru bude panovat uvolněnější atmosféra, na kterou jsou lidé zvyklí třeba z vysokých škol.

Je to páté podobné centrum, který společnost Google otevírá po Londýně, Madridu, Soulu a Tel Avivu. Ve Varšavě si pro něj vybrala rekonstruovanou továrnu v dělnické a průmyslové čtvrti Praga, která se v posledních letech rychle mění a modernizuje.

Polská vláda o tuto investici Googlu v minulosti hodně usilovala. Vloni o projektu jednali například tehdejší premiér Donald Tusk společně s výkonným ředitelem internetové společnosti Google Ericem Schmidtem.

 

Just one of the places at Campus Warsaw where limits will be pushed #ComeStartSomething

Fotka zveřejněná uživatelem Campus Warsaw (@campuswarsaw),Lis 13, 2015 v 3:30 PST

Vít Pohanka, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme