Jestřábí oko nepomohlo, Berdych v klíčovém okamžiku nepožádal o kontrolu

Tenista Tomáš Berdych končí na Turnaji mistrů po bojích ve skupině. Ve svém posledním zápase v Londýně potřeboval porazit Srba Novaka Djokoviće 2:0 na sety, jenže už ten první ztratil a světové jedničce podlehl 3:6, 5:7. Českého reprezentanta po utkání hodně mrzelo i vlastní nešťastné rozhodnutí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych udělal proti Novaku Djokovićovi i taktickou chybu, ve spěchu si nevyžádal kontrolu svého úderu

Tomáš Berdych udělal proti Novaku Djokovićovi i taktickou chybu, ve spěchu si nevyžádal kontrolu svého úderu | Zdroj: Reuters

Jestřábí oko pomáhá tenistům na velkých turnajích už devět let. Hlídá dopad míčku, aby nebyli ošizeni. Ale někdy se stane, že ho hráči nechtějí nebo zapomenou použít. Tomáši Berdychovi se to stalo během vyrovnané první sady v době, kdy ještě mohl postoupit.

„V danou chvíli musí člověk udělat rozhodnutí tak rychle. Měl jsem si challenge vzít, ten míč byl dobrý. Místo toho, abych měl stav 40:15, jsem si prohrál servis a vše bylo jinak. Takové věci se sejdou a nejde s tím nic dělat,“ vrací se ke klíčovému okamžiku Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

V klíčovém okamžiku Tomáš Berdych nepožádal o kontrolu jestřábím okem, pak ztratil vlastní servis

Kdyby si nechal rozhodnutí čárové rozhodčí zkontrolovat, dostal by se do příznivějšího stavu. Nemusel ztratit svůj servis, následně set a možnost bojovat o semifinále. Podobných okamžiků navíc český tenista měl během letošního Masters víc.

V Londýně nevyhrál ani jeden zápas, proti Novaku Djokovićovi se ale rozloučil nejlepším výkonem a pozitivně hodnotí i celou sezonu. „Člověka to nesmí zlomit. Když se na to podívám z druhé stránky, na světě je jen pět lepších tenistů. To je docela slušný výsledek,“ říká šestý tenista světa.

„Člověk potřebuje pokračovat v tom, co dělá. Pracovat na věcech, o kterých si myslí, že jsou správně a zařadit věci, o kterých si myslí, že ho mohou zlepšit. Ale hned po zápase nevím, jaké budou změny. Je ještě brzo,“ nechce Tomáš Berdych zbrkle měnit přípravu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme