Satoranského si v Barceloně váží, hlídá největší hvězdy soupeřů

Už druhým rokem se basketbalista Tomáš Satoranský obléká do barev Barcelony. Svými výkony a bojovným naturelem si český basketbalista získal horkokrevná srdce katalánských fanoušků, které včera jejich oblíbený tým potěšil jednoznačnou výhrou 107:79 nad tureckým Izmirem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony | Zdroj: ČTK

Vedle útočné hry, během které proti Izmiru vyprodukoval 7 bodů a 6 asistencí, ale dvoumetrový atlet předvedl i svoji defenzivu. Hned třikrát získal míč a navíc rozjásal diváky i efektivním blokem.

„Je to jedna z mých předností, které tu můžu využít. V obraně jsem solidní a snažím se do toho dávat nejvíc. Většinou dostávám úkoly bránit jejich nejlepší střelce,“ zná svou pozici v Barceloně Tomáš Satoranský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Představení Tomáše Satoranského sledoval reportér ČRo Marek Augustin

„I když dnes nám dal Ragland asi 120 bodů… Ale to se moc neřeší, když se vyhraje o 30,“ usmívá se český rozehrávač. Mluví s nadsázkou. Opora tureckého týmu měla po zápase ve statistikách 26 bodů, ale sotva polovinu z nich zaznamenal po soubojích s Čechem.

Že si služeb Tomáše Satoranského v katalánském klubu cení, se pozná už při vstupu do místní haly sousedící se slavným fotbalovým stánkem Camp Nou. Černovlasého dlouhána najdete na nejednom velkém plakátu, a těšit se může i přízni fandů.

Krajanova hra hra zaujala i Filipa Jíchu. Populární házenkář přestoupil do Barcelony v létě a jako fanoušek basketbalu se na utkání klubových kolegů rád podívá.

„Má obrovský talent. Získané balony v obranné fázi značí jeho přehled. Nejsem žádný basketbalista, ale jako mladý jsem basket rád hrál. Z tohohle úhlu pohledu je jasné, jakou má ‚Saty‘ budoucnost,“ soudí Filip Jícha.

Ten teď na zápasy svého krajana ale jen tak nezavítá. Bude totiž doma ležet po operaci stydké kosti, kterou podstoupí v příštím týdnu.

 

My "black out" moment from yesterdays game anyway important win !!

Fotka zveřejněná uživatelem Tomas Satoransky (@satoransky),Lis 16, 2015 v 12:17 PST

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme