Spor mezi Bradáčovou a exšéfem protikorupční policie Martincem začne soud řešit v únoru

Žalobu na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou začne řešit soud příští rok v únoru. Podal ji bývalý ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec. Domáhá se omluvy a 200 tisíc korun. Vadí mu, že Bradáčová před dvěma lety v soukromém rádiu řekla, že proti ní vykonstruoval kauzu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Bradáčová

Lenka Bradáčová | Foto: Marián Vojtek

„Obvodní soud pro Prahu 2 nařídil jednání ve věci žalobce magistra Martince proti žalované paní doktorce Bradáčové na 3. února 2016,“potvrdila mluvčí soudu Marcela Pröllerová.

Lenka Bradáčová se dlouhodobě ke kauze nechce vyjadřovat. „Osobu pana Vyvadila, jeho počínání ani výroky není důvod komentovat,“ napsala Radiožurnálu v SMS zprávě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor mezi žalobkyní Bradáčovou a exšéfem protikorupční policie Martincem začne soud řešit příští rok. Podrobnosti zjišťoval Jaroslav Gavenda

Žalobu podal Martinec na vrchní státní zástupkyni kvůli jejím výrokům v soukromém rádiu před dvěma roky. Bradáčová moderátorovi řekla, že proti ní bývalý šéf protikorupční policie vykonstruoval kauzu.

Martinec to ale odmítá. Požaduje omluvu a odškodné 200 tisíc korun. V žalobě tvrdí, že Bradáčová porušila jeho osobnostní práva.

„Tento výrok navozující existenci policejního spiknutí vedeného žalobcem se v žádném případě nezakládá na pravdě a ve svých důsledcích měl jediný cíl, to jest mediální a profesně-personální likvidaci žalobce,“ prohlásil.

Mezi jím navrženými důkazy je i svědecká výpověď moderátora soukromého rádia Luboše Xavera Veselého, který rozhovor s Bradáčovou vedl.

„V případě, že mě soud vyzve, tak je mojí povinností, abych přišel a vypovídal pravdu. To učiním,“ řekl.

Dvouletý spor

Spor trvá od společné schůzky před dvěma roky. Tehdejší šéf protikorupční policie Martinec Bradáčové během setkání řekl, že její manžel, se kterým roky nežije, figuruje v jedné z vyšetřovaných kauz.

„Nejdříve se mě zeptal, jestli znám svého manžela, což bylo velmi groteskní. Za další mi sdělil, že proti němu bude v dalším týdnu zahájeno řízení, z celého kontextu jednoznačně trestní stíhání, žádná z těchto informací se nezakládala na pravdě,“ popsala Bradáčová, tehdy šéfka pražských žalobců.

Podle pozdějších závěrů kontroly policejního prezidia se tím Martinec nedopustil trestného činu ani přestupku. Postupoval ale nestandardně. Kvůli vyzrazení informace z trestního spisu mu byl na dva měsíce snížen plat o desetinu.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme