Berdych po vyřazení na Masters vyhlíží novou sezonu, může být jedna z nejnáročnějších

Sotva Tomáš Berdych dohrál na Turnaji mistrů v Londýně, už přemýšlí o další sezoně. Může být totiž jedna z nejnáročnějších, které český tenista v posledních letech zažil. Zahrnuje Olympijské hry v Riu a také Davis Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Těžká, dlouhá sezona. Vůbec to nebude jednoduché, člověk tam bude muset zařadit další týdny navíc, které budou ještě o to víc vyčerpávající,“ předpovídá Tomáš Berdych.

„Ale vždycky to pro mě bylo hodně důležité, takže budu muset program nějak přeskládat, abych tam mohl zařadit první kolo Davis Cupu, potom olympiádu a tak dále,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych se po vyřazení na Turnaji mistrů začíná připravovat na novou sezonu. Na podrobnosti se českého tenisty zeptal Jaroslav Plašil

Tomáš Berdych zatím mluví o daviscupovém zápase prvního kola v Německu, se kterým napevno počítá stejně jako s olympijským turnajem, kde by měl hrát singl, ale i debl s reprezentačním spoluhráčem Radkem Štěpánkem.

„Rozvrh se trochu změní hlavně uprostřed sezony, olympiáda bude prioritou. Pro Tomáše je důležité hrát za jeho zemi, je na to hrdý. Pokusí se připravit co nejlépe na grandslamy a na olympiádu, to budou hlavní cíle. Snad bude moci hrát na olympiádě i v deblu. S Radkem mají velmi dobrou šanci na medaili. Viděl jsem je nedávno v Paříži. Když hrají spolu, tak mají podle mě velkou motivaci,“ věří trenér Tomáše Berdycha Daniel Vallverdu.

„Bude to vzrušující sezona, čtyři grandslamy, olympiáda. Osobně bych si přál, aby se mu povedla. Bude to asi jeho poslední olympiáda na opravdu vysoké úrovni,“ dodává Vallverdu, který v olympijském i daviscupovém přídavku nevidí žádnou komplikaci.

„To nebude určitě problém. Tomáš hrával Davis Cup běžně v posledních letech. Letos to bylo hodně složité ho tam umístit. Ale příští rok v březnu s tím zase počítá. Je to pro něj věc hrdosti a bude se snažit, aby byl co nejlépe připravený.“

I tak je ale jasné, že Tomáše Berdycha čeká jedna z nejnáročnějších sezon kariéry. Takže když třicetiletý český tenista mluví o cílech pro další rok, na prvním místě říká: „Ten hlavní a nejdůležitější cíl je dobře se starat o tělo. A pak ono může podávat, co nejlepší výkony.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme