Madridu už nefandím, vyhnali to ze mě, směje se před El Clásicem basketbalista Barcelony Satoranský

Názory, že fotbalový útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo přehrává fauly soupeřů, jsou slyšet od příznivců Barcelony ze všech stran. Zvlášť před dnešním El Clásicem. V katalánské metropoli se prostě jiné barvy netolerují. A zatímco Filip Jícha s tím jako nový člen házenkářské sekce klubu neměl nejmenší problém, jeho krajan basketbalista Tomáš Satoranský musel hodně rychle zapomenout na jemu blízké rytmy Bílého baletu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony

Tomáš Satoranský v dresu Barcelony | Zdroj: ČTK

„Ne, ne, ne, to už nemůžu. Samozřejmě pořád si dělám legraci z našich fyzioterapeutů a z lidí z našeho realizačního týmu, protože jsou to Katalánci a barcelonští patrioti až za hrob. Ale už jsem i ztratil nějaké to fanouškovství Madridu, už to ze mě vyhnali,“ přiznává Tomáš Satoranský.

Jestliže jemu nějaký čas trvalo, než jeho zájem o Real povadl, házenkář Filip Jícha začal barcelonským kolegům fandit hned od svého letního příchodu. Užívá si být součástí jednoho z nejslavnějších sportovních gigantů. A vyhlížené fotbalové derby by rád viděl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista Tomáš Satoranský fandil Realu Madrid, i když teď hraje za Barcelonu, jak svůj fanouškovský rozkol před El Clásicem vyřešil?

„Pokud budeme mít prostor, tak se samozřejmě budu rád dívat. Byl jsem dvakrát na fotbale a moc se mi to líbí. Samozřejmě jako člen tohoto klubu je to fajn, speciální, přijet, zastavit a jít se prostě podívat na fotbal a držet palce týmu, kde jakoby jsi členem,“ popisuje Jícha.

A ať chce, nebo ne, ani Tomáš Satoranský o El Clásico nepřijde. Utkání v Madridu totiž začíná v 18:15, a přesně v tu dobu bude pražský rodák společně se spoluhráči na cestě k předzápasovému soustředění.

„Stoprocentně tomu se nedá vyhnout. Navíc cestujeme do Vitorie a tam to bude sledovat celý tým. Takže se člověk tomu nevyhne,“ říká.

„Minule byla velká rarita v tom, že basket z Madridu vyhrál úplně všechno, fotbal zase všechno Barcelona. Myslím, že dnes bude fotbalový Madrid hodně namotivovaný, ještě k tomu, když se hraje doma,“ vysvětluje český rozehrávač, že za napětí mezi rivaly může vlastně i neúspěšná minulá sezona katalánských basketbalistů.

Těm přímo u palubovky často fandí i ta největší jména barcelonského fotbalu. „Neymar tam myslím byl loni, Pique také často chodil. Je nejvyšší z fotbalistů tak asi má basket v lásce. A třeba tam byli i Daniel Alves,“ vyjmenovává Satoranský hráče, které dnes večer bude proklínat či vynášet do nebes nejeden španělský fotbalový fanoušek.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme