Sledovali jsme ONLINE: Liberec porazil Spartu 1:0. Plzeň míří k titulu půlmistra

Fotbalisté Liberce porazili na domácím hřišti Spartu, jedinou branku vstřelil nádherným volejem Dzon Delarge. Pražané tak po 14. kole v tabulce zaostávají za vedoucí Plzní o 3 body. O další dva body zpět je Mladá Boleslav s 27 body, čtvrtý Liberec jich má 26. V posledním zápase kola remizovaly Teplice s Jabloncem 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dzon Delarge z Liberce (vpravo) dává gól brankáři Sparty Davidu Bičíkovi

Dzon Delarge z Liberce (vpravo) dává gól brankáři Sparty Davidu Bičíkovi | Zdroj: ČTK

V první půli pohledného utkání byli mírně aktivnější sparťané. V největší šanci ale Hybše vychytal gólman Hladký, který ve spolupráci s obětavými libereckými obránci přečkal také tlak Pražanů v úvodu druhé půle.

Slovan ale dokázal s přibývajícím časem hru vyrovnat a v 64. minutě také otevřel skóre díky povedené trefě Dzona Delargeho. Hosté v závěru zápasu na jeho trefu nedokázali odpovědět, a tak Severočeši slaví cenné vítězství.

Brabec: Šancí jsme měli dost

Pražský tým prohrál potřetí v ligové sezoně a znovu venku v očekávaném utkání. Podle stopera Sparty Jakuba Brabce ale tentokrát Pražané předvedli lepší výkon.

„Tenhle zápas jsme všichni odmakali poctivě, ale bohužel jsme se gólově neprosadili. Šance, které jsme si vytvořili, a bylo jich dost, jsme bohužel neproměnili,“ litoval Brabec.

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branka: 64. Delarge. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Kubr - Příhoda, Marek. ŽK: Bakoš, Machuča, Rabušic, Bartošák - Hybš, Dočkal, Frýdek.

Liberec: Hladký - Coufal, Mudra, Pokorný, Bartošák - Machuča, Pavelka - Delarge (90. Kerbr), Bakoš (86. Soungole), Josef Šural - Rabušic (90.+2 Luckassen). Trenér: Trpišovský.

Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Costa - Mareček (83. Juliš), Jiráček (75. Matějovský), Dočkal, Frýdek, Hybš (70. Breznaník) - Fatai, Lafata. Trenér: Ščasný.

ČRo, Mirko Vasić, dab, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme